Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

«Κούρεμα» και στα δάνεια προς τους αγρότες


 Nέα υποχώρηση σημείωσε το Νοέμβριο του 2011 ο ρυθμός πιστωτικής επέκτασης στο σύνολο του εγχώριου ιδιωτικού τομέα και στους αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος.

Πιο συγκεκριμένα, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης του εγχώριου ιδιωτικού τομέα μειώθηκε σε -2,4%, ενώ όσον αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αγρότες και τις ατομικές επιχειρήσεις, διαμορφώθηκε στο -6,5% από -5,7% ένα μήνα πριν ενώ η καθαρή ροή της χρηματοδότησης ήταν αρνητική κατά 147 εκατ. ευρώ.
Πιο αναλυτικά, η συνολική καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τον εγχώριο ιδιωτικό τομέα το Νοέμβριο του 2011 ήταν αρνητική κατά 1.267 εκατ. ευρώ.

Χρηματοδότηση των ελεύθερων επαγγελματιών, αγροτών και ατομικών επιχειρήσεων
Η καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τους ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και ατομικές επιχειρήσεις ήταν αρνητική κατά 147 εκατ. ευρώ τον επισκοπούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης μειώθηκε σε -6,5% από -5,7% τον προηγούμενο μήνα.


Χρηματοδότηση των επιχειρήσεων 
Η καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις το Νοέμβριο του 2011 ήταν αρνητική κατά 614 εκατ. ευρώ και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης διαμορφώθηκε σε -0,5% από -0,4% τον προηγούμενο μήνα.
Αναλυτικότερα, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων διαμορφώθηκε σε -1,0% από -0,9% τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, όπου περιλαμβάνονται και μεγάλου ύψους ενδο-ομιλικές συναλλαγές, ανήλθε σε 10,0% από 7,6% τον προηγούμενο μήνα.

Χρηματοδότηση των ιδιωτών και των ιδιωτικών μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων 

Αρνητική κατά 506 εκατ. ευρώ ήταν και η καθαρή ροή χρηματοδότησης προς τους ιδιώτες και τα ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα το Νοέμβριο του 2011, έναντι επίσης αρνητικής καθαρής ροής 177 εκατ. ευρώ το Νοέμβριο του 2010.
Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης προς τους ιδιώτες και τα ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα να σημειώσει περαιτέρω μείωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου