Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Γιαούρτια για τη Ντόρα, αγανάκτηση και πολιτική σπέκουλα…


 

Ρεσάλτο σε κεντρικό εστιατόριο του Ηρακλείου έκανε ομάδα νεαρών, με στόχο την πρόεδρο του κόμματος της Δημοκρατικής Συμμαχίας (ΔΗ.ΣΥ.) Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία εκείνη την ώρα απολάμβανε το δείπνο της με την οικογένεια φίλου της, γνωστού επιχειρηματία του Ηρακλείου.
Οι νεαροί, φορώντας κουκούλες και κρατώντας γιαούρτια, πέτρες και άλλα αντικείμενα έφθασαν, λίγο μετά τις 22.00, έξω από το εστιατόριο «Λούκουλος» στην οδό Κοραή, στο κέντρο της πόλης και άρχισαν να τα πετούν προς το μέρος της προέδρου ΔΗ.ΣΥ. Η πρώην υπουργός Εξωτερικών παρέμεινε ατάραχη αν και τα γιαούρτια κάλυψαν το πρόσωπό της.
Μπορεί πολλοί να αισθάνονται δικαιολογημένη οργή απέναντι στην παλαιά πολιτική τάξη που έφερε τη χώρα σε αυτό το αδιέξοδο, σε μια πολιτική τάξη κορυφαίο στέλεχος της οποίας ήταν και η Ντόρα Μπακογιάνη. Οι συγκεκριμένες συμπεριφορές, ωστόσο, ΔΕΝ αποτελούν ξέσπασμα «αγανακτισμένων», αλλά όπως αποδεικνύεται από τη συστηματικότητα εκδήλωσης των εν λόγω περιστατικών, αποτελούν πολιτική επιλογή συγκεκριμένου φορέα, ο οποίος ποντάρει στην πρόκληση εντάσεων για την προώθηση των κομματικών στόχων.
Αυτό είναι εξ ορισμού αντιδημοκρατικό υπό την έννοια της στρέβλωσης του συστήματος. Κι επειδή το κακό με την αποκαλούμενη «δικτατορία της μειοψηφίας» που έχει ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ευθύνες, τουλάχιστον όμοιες με τους πολιτικούς για το κατάντημα, έχει παραγίνει, ασφαλώς και δεν θα μπορούσαμε να τους πούμε και συγχαρητήρια για τις επιδρομές τους… Διότι κάτι τέτοια κοινωνικά παράσιτα καλλιέργησαν την κουλτούρα του αρχιτεμπέλη εργαζόμενου που όλοι του χρωστάνε και αυτός δικαιούται μόνο αδειών, αργιών και αυξημένων αποδοχών, σε μια οικονομία που δεν παρήγαγε, με αποτέλεσμα όλοι πλέον να αντιλαμβάνονται τις συνέπειες.
Στόχος να δημιουργήσουν «στρατό» με τον οποίο θα «ανατρέψουν το σύστημα», βυθίζοντας τη χώρα στο χάος καθότι η εναλλακτική που προβάλλουν είναι κάτι θολές ιδεολογίες χωρίς αρχή και τέλος και σε κάθε περίπτωση χωρίς καμία σχέση με την πραγματικότητα. Λες και ζούμε μόνοι μας σε αυτό τον πλανήτη και κάνουμε ότι μας γουστάρει…
Είτε θα αποφασίσουμε να δούμε την πραγματικότητα για τις ευθύνες όλων των πλευρών στην κατάντια μας σήμερα, είτε δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξουν τα πράγματα. Τελεία και παύλα. Τόσο απλό είναι, για να μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου