Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Οικοδόμηση τζαμιών στη Θράκη με αγνώστου προέλευσης χρήματα


 

Συνεχίζεται η οικοδόμηση τζαμιών στην ακριτική Θράκη ακόμη και σε χωριά που δοκιμάζονται από την φτώχια και την στέρηση βασικών υποδομών. Εδώ και αρκετά χρόνια η Θράκη βιώνει στην πράξη την υλοποίηση των θέσεων του Τούρκου πρωθυπουργού που πριν από μερικά χρόνια έλεγε «Στρατώνες τα Τεμένη μας ξιφολόγχες οι μιναρέδες μας».
Χωριά με μικρό πληθυσμό όπως η Άλμα στο οποίο το σχολείο είναι σε άθλια κατάσταση, δεν υπάρχουν χώροι για τα παιδία να παίξουν με ασφάλεια, η δε παροχή νερού αντιμετωπίζει προβλήματα κατασκευάζεται αυτή την περίοδο ένα τεραστίων διαστάσεων τζαμί με άγνωστη χρηματοδότηση αφού το μόνο που είναι σίγουρο είναι ότι ο τοπικός πληθυσμός των 300 ψυχών δεν θα μπορούσε να βρεί τις εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που χρειάζονται για την κατασκευή του.
Έτσι το “ανυποψίαστο” ελληνικό κράτος αφήνει τον κάθε γνωστό ή άγνωστο  «φιλάνθρωπο» και «ευεργέτη» να διοχετεύει χρήματα στην κατασκευή των κατάλληλων υποδομών που χρειάζεται το τουρκικό παρακράτος στην Θράκη διότι όπως έχει δείξει η πραγματικότητα τα Τζαμιά έχουν δυστυχώς μετατραπεί σε άντρο της δράσης του τουρκικού παρακράτους. Μέσα στα τζαμιά σπείρεται το μίσος και ο εθνικισμός στα νεαρά παιδιά όπως έχουν αποδείξει βίντεο που τραβήχτηκαν πριν από 3 χρόνια. Μέσα στα τζαμιά γίνεται η προπαγάνδα του προξενείου μετατρέποντας τον οίκο του Θεού σε κέντρο πολιτικής καθοδήγησης.
Και όλα αυτά υπό την πλήρη αδιαφορία του ελληνικού κράτους το οποίο δεν κάνει κάν κάποια προσπάθεια για να εξακριβώσει την προέλευση των χρημάτων που δίνονται για την κατασκευή των τζαμιών στην  Θράκη. Αλήθεια πότε ήταν η τελευταία φορά που οι ελληνικές αρχές ήλεγξαν το μαύρο χρήμα του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή για το οποίο υπάρχουν και επώνυμες καταγγελίες μουσουλμάνων εκδοτών εφημερίδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου