Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Πάλι η Ελλάδα φταίει κατά τον Όλι Ρεν!


 
Φετιχιστική εμμονή και ψύχωση έχει καταντήσει σε πολλούς Ευρωπαίους αξιωματούχους, ανεξαρτήτως σοβαρότητας των προσώπων, το να κατηγορούν γενικά την Ελλάδα για ότι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην ευρωπαϊκή οικονομία! Η κρίση χρέους της ευρωζώνης έχει φέρει σε κρίσιμη κατάσταση την ευρωπαϊκή νομισματική ένωση, από την οποία κατάσταση είτε θα βγει ενισχυμένη ή θα αποσυντεθεί, δήλωσε στο Ελσίνκι ο επίτροπος για τις νομισματικές και οικονομικές υποθέσεις Όλι Ρεν:
«Μπροστά μας έχουμε τώρα ή την αργή αποσύνθεση της ευρωζώνης ή μια σημαντική ενίσχυση της νομισματικής ένωσης», είπε ο Ρεν. Ο επίτροπος Ρεν αρνήθηκε να σχολιάσει το αποτέλεσμα της δημοπράτησης των γερμανικών ομολόγων χθες, λόγω της οποίας τα επιτόκια δανεισμού της Γερμανίας αυξήθηκαν και αντί των επιθυμητών 6 δισ. ευρώ, τελικά εισπράχτηκαν μόνον 3,6 δισεκατομμύρια ευρώ.
Ο Ρεν πάντως δεν ξέχασε την Ελλάδα, φορτώνοντας και πάλι όλες τις αστοχίες και ανοησίες της πολύ «λίγης» ευρωπαϊκής ηγεσίας στην χώρα μας: «Το μεταδοτικό αποτέλεσμα, ξεκινώντας από την Ελλάδα, επεκτείνεται αρχικά σε πολλά κράτη της ΕΕ, τώρα όμως έφθασε στα κράτη που αποτελούν τον πυρήνα της ΕΕ, τον πιο σκληρό πυρήνα της ΕΕ. Πρέπει λοιπόν το Eurogroup της 29ης Νοεμβρίου χωρίς χρονοτριβές να λάβει θαρραλέες, αποφασιστικές αποφάσεις. Αν αυτό δεν γίνει, ούτε τα ευρωπαϊκά, ούτε άλλα κράτη θα θελήσουν τα ευρωομόλογα», δήλωσε καταλήγοντας ο επίτροπος Ρεν.
Καλά… ξυπνητούρια κ. Ρεν. Αλλά πείτε μας, έτσι από περιέργεια: Μας καταλογίζετε ότι απλά σηκώσαμε το «περσικό χαλί» και φάνηκε από κάτω το «βρόμικο και σάπιο πάτωμα», ή πραγματικά πιστεύετε ότι οι Ευρωπαίοι τα είχαν όλα υπό έλεγχο με την εξαίρεση της Ελλάδας; Διότι στην δεύτερη περίπτωση η Ένωση θα πρέπει να σας απομακρύνει το ταχύτερο ως εξαιρετικά επικίνδυνο και ανίκανο να διοικήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου