Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Όλο το σχέδιο για μισθολόγιο-εφεδρεία-θητεία


 



Ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο αλλά και τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και τέτοιες συναντήσεις μόνο για καλό δεν είναι τέτοια εποχή.

Αν και ο Αβραμόπουλος παραδέχεται ότι οι περικοπές που έχουν γίνει από το 2009,είναι συγκλονιστικές,είναι βέβαιο ότι θα ζητηθεί κι άλλο “τσεκούρωμα”. Συνεπώς το ραντεβού με Βενιζέλο είναι κρίσιμο για δύο θέματα που έχουν άμεση σχέση με τα οικονομικά των ΕΔ και ειδικά τις λειτουργικές δαπάνες και ένα τρίτο που συνδέεται άμεσα με τον οικονομικό σχεδιασμό που θα γίνει:

•Μισθολόγιο στρατιωτικών. Σύμφωνα με πληροφορίες η σύνταξη ειδικού μισθολογίου βρίσκεται στη τελική ευθεία. Οι πληροοφορίες που διαρρέουν -πιθανότατα σκόπιμα- μιλούν για ακόμη μεγαλύτερες περικοπές,όπως εχει δημοσιεύσει το Onalert. Το βέβαιο είναι ότι θα υπάρξουν περικοπές,αλλά δεν έχει προσδιοριστεί το ύψος τους. Εννοείται ότι ακόμη κι ένα ευρώ να είναι ,θα είναι απαράδεκτο σ΄ ένα χώρο όπως οι ΕΔ,που κυιρολέκτικά έχουν “ματώσει”, τα τελευταία δυο χρόνια.

•Εφεδρεία. Θα αγγίξει η εφεδρεία τις ΕΔ; Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αβραμόπουλος αποκλείει αυτό το ενδεχόμενο για “το ένστολο προσωπικό”,αφήνοντας έτσιι ανοιχτό το ενδεχόμενο για το πολιτικό προσωπικό των ΕΔ.

Για τους ΕΠΟΠ θα υπάρξει “ελάφρυνση” του μισθολογίου με “μη ανανεώσεις” θητείας ΕΠΟΠ που συμπληρώνουν την επταετία και φυσικά δεν γίνεται λόγος για προσλήψεις.

•Θητεία. Είναι το τρίτο θέμα που συνδέεται με τα οικονομικά. Αφού προσλήψεις ΕΠΟΠ δεν θα γίνουν το ενδεχόμενο αύξησης της θητείας,είναι πάντα ανοιχτό,ακόμη και μετά από την απομάκρυνση Μπεγλίτη, από το ΥΕΘΑ.

Τι θα συζητήσει με τον Παπαδήμο ο Αβραμόπουλος

Με τον πρωθυπουργό Λ.Παπαδήμο ο ΥΕΘΑ θα συζητήσει την ανάγκη να τεθούν προτεραιότητες στο χώρο της Άμυνας,αυτή τη δύσκολη οικονομική περίοδο. Ο Αβραμοπουλος επαναλαμβάνει διαρκώς ότι ήταν επιλογή του να αναλαβει το ΥΕΘΑ και ότι πρέπει αυτή η κυβέρνηση να λειτουργήσει όχι ως υπηρεσιακή -που δεν είναι- αλλά ως κυβέρνηση που θα έχει αρκετό χρόνο ζωής. Δεν εξηγεί που στηρίζει αυτή τη θεωρία,πάντως σχεδια κάνει,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου