Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Θά ξαναγίνουν ἄρα γε ἐκλογές;


 


Σκοῦρα τὰ πράγματα! 
Πολὺ σκοῦρα! 
Γιὰ ἐκλογὲς τὸ ξεκίνησαν, στὴν «μικρὰ ἀναβολὴ» τὸ πῆγαν καὶ ποῦ θὰ τὸ καταλήξουν ἄρα γε;

Εκλογές, τέλος, για τις 19 Φεβρουαρίου

Eίναι σχεδόν οριστικό: Δεν πρόκειται να γίνουν εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου και πλέον και η ίδια η Ν.Δ. διά του εκπροσώπου της Γιάννη ΜΙχελάκη δήλωσε ότι «Αν η διαδικασία καθυστερήσει, τότε θα το δούμε» αλλάζοντας την μέχρι τώρα άκαμπτη στάση για τις 19 Φεβρουαρίου.
 Επιβεβαιώνεται κατ’αυτό τον τρόπο και το defencenet.gr που από την αρχή είχε επισημάνει ότι τα διάφορα κέντρα το μόνο που ήθελαν ήταν η ψήφος εμπιστοσύνης της Ν.Δ. στην κυβέρνηση Παπαδήμου κια δεν επρόκειτο να “ σεβαστούν”, φυσικά, την συμφωνία Α.Σαμαρά-Γ.Παπανδρέου για 19 Φεβρουαρίου. Από την στιγμή που ήδη ο Α.Σαμαράς είχε υποχωρήσει για τις 4 Δεκεμβρίου είχε βρεθεί σε δυσμενή θέση…
Σύμφωνα με πληροφορίες, η «κόκκινη γραμμή» για τη Ν.Δ. ως ημερομηνία εκλογών ενδέχεται να είναι μόνο η 4η Μαρτίου, στα πλαίσια μιας λογικής παράτασης που εξ αρχής δεν είχε αποκλειστεί.
Ο κ. Μιχελάκης σημείωσε ότι ισχύει το πλαίσιο αρχών που συμφωνήθηκε στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τα ειδικότερα που συμφωνήθηκαν μεταξύ των εκπροσώπων της ΝΔ με τον κ. Ευ. Βενιζέλο.
Η Ντόρα Μπακογιάννη εκτίμησε ότι ο βίος αυτής της κυβέρνησης θα εξαντληθεί με την οριστική εφαρμογή της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου, η οποία δεν είναι πιθανόν να έχει οριστικοποιηθεί ως τις 19 Φεβρουαρίου. «Πιθανόν να χρειαστεί κανένα μήνα παραπάνω, εφόσον τα πράγματα εξελιχθούν ομαλά» είπε η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη.
Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ανέφερε ότι η 19η Φεβρουαρίου παραμένει ως μία προβλεπόμενη ημερομηνία εκλογών. «Όμως ήδη μέχρι σήμερα, έχουμε χάσει 10 ημέρες. Το πρόγραμμα δεν μπορεί να βγει σε τόσο στενά χρονικά περιθώρια. Το βλέπω να πηγαίνει λίγο πίσω» τόνισε ο κ. Γ. Καρατζαφέρης. (defencenet)
Ἔχουμε λοιπόν καὶ λέμε.
Ἔως τῆς στιγμῆς ποὺ θὰ περάσουν ὅλοι οἱ πολιτικοὶ ἀρχηγοὶ ἀπὸ τὴν πρωθυπουργία, ὅλοι οἱ τραπεζίτες, ὅλοι οἱ πανεπιστημιακοὶ ἔχουμε πάρα πολὺ καιρό ἐμπρός μας…. Ἄλλως τε ξέρουμε πὼς ὁ Μητσοτάκης ἐὰν δὲν δῇ τὴν Ντορίτσα του πρωθυπουργὸ δὲν μᾶς παρατᾶ. Συνεπῶς; Συνεπῶς πιᾶστε χαρτί, μολύβι καὶ γομολάστιχα καὶ ξεκινῆστε νὰ μετρᾶτε. 
Δὲν ξεμπερδεύουμε ἀκόμη μαζύ τους. Ἔχουμε πολλὰ ψωμάκια νὰ μᾶς …φᾶνε ἀκόμη. 
Τὸ μόνο ποὺ μὲ στονοχωρεῖ εἶναι πὼς αὐτὰ τὰ κουδουνισμένα μᾶς καθυστεροῦν. 
Ἔπρεπε νὰ ἔχουμε τελείωσει μὲ ὅλους τους. Ἀλλὰ μᾶλλον ἀκόμη δὲν εἴμαστε ὅπως φαίνεται ἕτοιμοι.
Φιλονόη.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου