Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Προειδοποίηση Ρώσου αντιπτέραρχου: "Άτρωτοι οι νέοι ρωσικοί στρατηγικοί πύραυλοι"





Καναδικό ιστολόγιο Global Research 
με πληροφορίες από τη ρωσική ιστοσελίδα για θέματα άμυνας Interfax-Μilitary

ΜΟΣΧΑ - Ο αρχηγός των Ρωσικών Στρατηγικών Δυνάμεων Πυραύλων (RVSN), αντιπτέραρχος Sergei Karakayev, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, διευκρίνισε τα εξής: "Σχεδόν όλοι οι πύραυλοι που εκτοξεύονται από σιλό ή κινητά συστήματα, και ανήκουν στις Ρωσικές Στρατηγικές Δυνάμεις Πυραύλων (RVSN), είναι εξοπλισμένες με κεφαλές ικανές να εξουδετερώσουν τα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας".

"Οι δυνατότητες των εν λόγω πυραύλων καταδείχθηκαν σε Αμερικανούς ειδικούς σε θέματα τεχνικού ελέγχου, κατά τη διάρκεια των δοκιμών του επίγειου κινητού πυραυλικού συστήματος Υars και του θαλάσσιου πυραυλικού συστήματος Bulava. Oι δοκιμές αφορούσαν επίσης υπερηχητικές κεφαλές σε θέση να εκτελέσουν ελιγμούς ύψους και τροχιάς", δήλωσε ο αντιπτέραρχος.

Ο Karakayev τόνισε επίσης: "Οι νέοι πύραυλοι έχουν χαρακτηριστικά που τους επιτρέπουν να παραμένουν άτρωτοι σε όλες τις φάσεις της πτήσης τους".

"Σήμερα έχουμε καθήκον να απαντήσουμε δυναμικά στην αύξηση των εξοπλισμών αμερικανικών συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας, αφού οι ΗΠΑ επέλεξαν να αγνοήσουν την ανησυχία της Ρωσίας γύρω από αυτό το ζήτημα", πρόσθεσε ο αντιπτέραρχος.

Σύμφωνα με τον Karakayev: "Τα νέα συστήματα πυραύλων των RVSN θα είναι εξοπλισμένα με ιδιαίτερα αποτελεσματικές, ευέλικτες και καθοδηγήσιμες κεφαλές και πιο προηγμένα μέσα, ικανά να εξουδετερώσουν τα συστήματα της αντιπυραυλικής ασπίδας. Όλα αυτά μας επιτρέπουν να προβλέψουμε με βεβαιότητα την ικανότητα των ρωσικών στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων να υπερασπίζονται την ασφάλεια της χώρας, ανεξάρτητα από το πώς θα διαμορφωθεί η διεθνής κατάσταση".

"Η Ρωσία δεν αντιτίθεται στην ανάπτυξη της αντιπυραυλικής ασπίδας των ΗΠΑ, αλλά είναι σαφώς κατά της δημιουργίας μιας τέτοιας ασπίδας η οποία απροκάλυπτα θα στρέφεται εναντίον της, πιθανώς μειώνοντας τις δυνατότητες των ρωσικών στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων", διευκρίνισε ο αντιπτέραρχος.

Τέλος, ο Ρώσος αρχηγός των RVSN υπογράμμισε: "Εϊναι πεποίθησή μου ότι, όσο υπάρχει στον κόσμο ένας σταθερός μηχανισμός πυρηνικής αποτροπής που βασίζεται στην απειλή χρήσης πυρηνικών όπλων, δεν πρέπει να υπονομεύεται, προκαλώντας έναν ανταγωνισμό στρατηγικών εξοπλισμών. Σε περίπτωση που συμβεί αυτό, θα αναιρείται η οποιαδήποτε στρατηγική σταθερότητα. Δεν νομίζω ότι μια τέτοια κατάσταση θα ωφελήσει κανέναν".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου