Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Η Ελλάδα πρέπει να ζήσει



 

  • Γράφει ο Μακεδών
Δεν γνωρίζω τι είδους διαπαιδαγώγηση είχαν αυτοί που υποτίθεται ότι κυβερνούν σήμερα, αλλά είμαι σίγουρος ότι δεν θα πρέπει να έχουν ιδιαίτερες ικανότητες για τα αξιώματα που έχουν. Η άθλια κατάσταση που είναι πλέον ολοφάνερο ότι έχει περιέλθει ο ελληνικός λαός, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην κοινωνική έκρηξη.

Οι συνέπειες θα είναι ολέθριες γιατί τώρα οι συνθήκες δεν είναι περιόδου 1944-1949, αλλά θα έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Οι κοινωνικές συνθήκες είναι εντελώς διαφορετικές από τότε και δεν είναι βέβαια και η ίδια ψυχολογία. Τότε υπήρχε στρατιωτική κατοχή και μάλιστα βάρβαρη της γερμανικής νοοτροπίας με εγχώριους συνεργάτες. Με την απίστευτη προπαγάνδα και τις εγκληματικές συμπεριφορές Ελλήνων όλων των ειδών και όλων των πολιτικών αποχρώσεων, ριχτήκαμε σε ένα τρομερό αδελφοκτόνο αγώνα εξόντωσης.

Ποιος κέρδισε από την ρημαγμένη πατρίδα ; Όχι βέβαια ο ελληνικός λαός, και ας υπήρξαν τυπικά νικητές και ηττημένοι. Τόσα χρόνια μετά οι πρωταγωνιστές σύμπας δηλαδή ο λαός, είναι γέροντες και αποκαμωμένοι από την βιολογική γήρανση και πτωχότεροι παρά ποτέ. Οι χθεσινοί αντίπαλοι πάμπτωχοι και ανίκανοι περνάνε σε άλλη Ελλάδα, μια χώρα που ορισμένοι επίορκοι σφετερίστηκαν τον πλούτο της και έκαναν την χώρα τους περίγελος του κόσμου. Το πιο φριχτό είναι που μόλυναν τα νιάτα με ναρκωτικά και διέλυσαν τις οικογένειες. Τι μπορεί να γίνει, τι πρέπει να αποδεχτούμε σαν λαός για να συνεχισθεί η ύπαρξη μας στην πορεία του χρόνου;

Αυτό που έκανε η Ρώμη όταν κινδύνευε με αφανισμό και κάλεσε τον Κιγκινάτο να πολεμήσει του Αικούους. Η σύγκλητος όλη τον παρακάλεσε να δεχθεί να γίνει δικτάτορας. Αυτός δέχθηκε για 16 μέρες μόνον αφού τους έσωσε επέστρεψε στα κτήματά του. Ωστόσο επειδή οι καιροί είναι πιο πολύπλοκοι θα πρότεινα ένα μεταρρυθμιστή με δεκαμελές συμβούλιο και να έχει απόλυτη εξουσία για πλήρη μεταρρύθμιση σε όλα τα επίπεδα. Να δημεύσει και να στείλει φυλακή όλους τους σφετεριστές και καταχραστές του δημόσιου χρήματος δημόσιους και ιδιώτες απατεώνες, χωρίς έλεος. Μπορώ κάλλιστα να δώσω κάποιες ιδέες. Το οργανωμένο ένστολο κράτος θα είναι δίπλα τους.

Ο χρόνος θα είναι τουλάχιστον εξαετής για να υπάρξει αποτέλεσμα. Να ανακληθούν όλα τα προνόμια και οι παροχές στους τέως προέδρους και υπουργούς. Βουλευτές σε μικρό αριθμό να υπάρχουν δια κληρώσεως από τους άριστους συμπολίτες μας με μονοετή θητεία και αποζημίωση συμβολική πρωτοδιόριστου υπαλλήλου. Ποιος θα μου πείτε εγγυάται αυτή την διαδικασία;

Εμείς οι πολίτες με το αίσθημα της αυτοσυντήρησης ως λαός διαφορετικά θα εξαφανισθούμε από προσώπου γης και θα μας διαβάζουν στα βιβλία της ιστορίας ως ένας ιστορικός λαός που πέρασε και δεν κατάφερε να επιβιώσει.

Μη βιαστείτε να με κατηγορήσετε για φιλοδικτατορικές τάσεις γιατί σε λίγο αν δεν γίνει τίποτα και επικρατήσουν τα άνομα συμφέροντα θα παρακαλάμε για πολύ χειρότερα. Ο παραγόμενος πλούτος είναι του ελληνικού λαού και σε αυτόν επιστρέφει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Αλλά εννοούμε εργασία σκληρή και όχι κοροϊδία. Οι απατεώνες δεν έχουν θέση στην Ελλάδα αυτή. Παντού διαφάνεια και έλεγχος, επιτέλους εκτός από κομματικά ιδεολογήματα πρέπει να ανακαλύψουμε πως διασώζουμε την χώρα γιατί της αξίζει καλύτερο μέλλον.

Εσείς τι νομίζετε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου