Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Tεράστια υπόθεση κατασκοπείας υπέρ της Κίνας η υπόθεση των Patriot


 




Περιπλέκεται η υπόθεση (την οποία στην Ελλάδα αποκάλυψε το defencenet.gr) με τους 69 πυραύλους MIM-104 Patriot, οι οποίοι πιάστηκαν στην Φινλανδία μέσα σε πλοίο υπό βρετανική σημαία και προορισμό την... Κίνα! Mαζί τους βρέθηκε και μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών που χρησιμοποιούνται σε πυροτεχνήματα και επίσης κατασχέθηκαν!

«Εξ όσων γνωρίζουμε τα αγαθά αυτά κατασκευάστηκαν στη Γερμανία και εστάλησαν στη Νότια Κορέα. Πρόκειται για ένα βρετανικό πλοίο που απέπλευσε από τη Γερμανία μεταφέροντας πυραύλους Patriot που προορίζονταν για τη Νότια Κορέα», είπε ο εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ.
Σύμφωνα με τις φινλανδικές αρχές, το πλοίο είχε τελικό προορισμό την Κίνα και όχι τη Νότιο Κορέα! Και η Σανγκάη, όπου ήταν ο τελικός προορισμός και στην οποία θα ξεφόρτωνε το σύνολο του φορτίου του, προηγείται γεωγραφικά της Νοτίου Κοτέας. Δηλαδή αποκλείεται να πήγαινε πρώτα στον βορειότερο προορισμό και εν συνεχεία να κατέβαινε στο νότο για να ξεφορτώσει στην Σανγκάη τα εκρηκτικά. Άλλωστε πουθενά στα έγγραφα του σκάφους δεν αναφέρεται η Νότια Κoρέας ως τελικός παραλήπτης!
Βέβαια ο Κινέζος εκπρόσωπος επιμένει: «Δεν βλέπω ποια σχέση έχει αυτό το πλοίο με την Κίνα. Το θεωρούμε παράξενο που ορισμένοι άνθρωποι πάντοτε συνδέουν ορισμένα πράγματα με την Κίνα. Τα γεγονότα είναι ξεκάθαρα», είπε χαρακτηριστικά.

Την εκδοχή του επιβεβαίωσαν και οι Γερμανοί αφού βέβαια αν ομολογούσαν ότι από το έδαφός τους είχε φύγει πλοίο με Patriot και τελικό παραλήπτη την Κίνα, οι Αμερικανοί θα τους... "κρεμούσαν ανάποδα".
Υπάρχει όμως και ένα άλλο κρίσιμο ζήτημα για το οποίο κανείς δεν μιλάει, αφού πέρα από τις ΗΠΑ που φαίνεται ότι θα ήταν το θύμα μιας τεράστιας επιχείρησης κλοπής βιομηχανικών και αμυντικών μυστικών, σε μια επιχείρηση κατασκοπείας από αυτές που βλέπουμε στον κινηματογράφο, όλοι οι άλλοι θέλουν να κλείσει όπως-όπως η υπόθεση: Πόσο πιθανό είναι μία νόμιμη μεταφορά ενός τόσο μεγάλου φορτίου Patriot να συνοδεύεται στο διπλανό αμπάρι από τόννους... εκρηκτικών και μάλιστα των πλέον εύφλεκτων, όπως είναι η πρώτη ύλη για πυροτεχνήματα;
Και γιατί δεν αναφερόταν στο φορτίο του σκάφους η μεταφορά των Patriot, απλά είχαν κρυφθεί πίσω από τα εκρηκτικά; Μήπως ακρβώς τα εκρηκτικά ήταν η κάλυψη για την μεταφορά-κλοπή των Patriot; Επαναλαμβάνουμε: Κανείς, ποτέ και για καμία ανάγκη δεν θα μετέφερε Patriot μαζί με τόνους εύφλεκτων εκρηκτικών, μαζί, σε ένα πλοίο...  
Aπλά φαίνεται ότι οι πύραυλοι είχαν φορτωθεί για να πάνε Νότιο Κορέα, αλλά... κάτι μεσολάβησε και το σκάφος θα πήγαινε στην Κίνα! Και το φορτίο, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν, θα επιστρεφόταν, πλην ενός ή δύο συστημάτων που μυστηριωδώς θα είχαν "χαθεί", αλλά θα είχαν καταλήξει στα εργαστήρια του κινεζικού Στρατού για την προσφιλή εφαρμογή της αντιγραφής...
Στο Βερολίνο, εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας επέμεινε ότι οι πύραυλοι που έχει σχεδιάσει η αμερικάνικη εταιρία Raytheon και κατασκευάστηκαν στην Γερμανία προορίζονταν «για τη Νότια Κορέα» και όχι για την Κίνα, στο πλαίσιο μιας «νόμιμης πώλησης βάσει μιας συμφωνίας ανάμεσα στα δύο κράτη».
Οι πύραυλοι εδάφους-αέρος εντοπίστηκαν την Τετάρτη, όταν οι αρχές ερεύνησαν το φορτηγό πλοίο Thor Liberty στην πόλη Κότκα, στη νότια Φινλανδία. Οι αρχές της Φινλανδίας ανακοίνωσαν χθες ότι κατέσχεσαν τους πυραύλους και συνέλαβαν τον Ουκρανό πλοίαρχο και τον πρώτο αξιωματικό του πλοίου, που κατηγορούνται ότι αποπειράθηκαν να μεταφέρουν όπλα διαμέσου της επικράτειας της χώρας χωρίς άδεια.
Το πλοίο, υπό σημαία Νήσου Μαν (βρετανικής ιδιοκτησίας), φέρεται, σύμφωνα με τη φινλανδική αστυνομία, να είχε προορισμό το λιμάνι της Σαγκάης. Ελλιμενίστηκε στην Κότκα για να φορτώσει αλυσίδες για την άγκυρα. 
Σε βάρος της Κίνας επιβάλλεται εμπάργκο όπλων από τις ΗΠΑ και την ΕΕ, μετά την αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων στην πλατεία Τιενανμέν, το 1989.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου