Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Ήλθε το πολιτικό τέλος του Έλληνα πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου




Προβλέπει χρεοκοπία και έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

Με νέες δυσοίωνες προβλέψεις για την ελληνική οικονομία, καθώς και για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, επανέρχεται ο ο γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφέας, Michael Lewis, ο οποίος έγινε γνωστός στην Ελλάδα από το άρθρο του στο περιοδικό Vanity Fair, τον Σεπτέμβριο του 2010, με το οποίο ανέλυε, ουσιαστικά, τα αίτια που οδήγησαν τη χώρα μας στην κρίση χρέους.
Τότε, ο κ. Lewis έγραφε για τη διαφθορά στο δημόσιο βίο, τη γραφειοκρατία και την υπόθεση του Βατοπεδίου, μεταξύ άλλων. Αυτήν τη φορά, μιλώντας στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, προβλέπει ελληνική χρεοκοπία και έξοδο της χώρας μας από την ευρωζώνη, ενώ εκτιμά ότι έρχεται το πολιτικό τέλος του Έλληνα πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, και της Γερμανίδας καγκελάριου, Άνγκελα Μέρκελ, οι οποίοι, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «έχουν αποξενωθεί από τους λαούς τους».
Όπως παρατηρεί ο συγγραφέας των "Liar's Poker", "The Big Short" και, πολύ πρόσφατα, του "Boomerang: Travels in the New Third World", οι προσπάθειες των ηγετών της ευρωζώνης να διασώσουν την Ελλάδα και να αποφύγουν τη μετάδοση της κρίσης σε Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ιταλία και Ισπανία, απλά παρατείνουν χρονικά το αναπόφευκτο.
"Η Ελλάδα χρεοκοπεί, έτσι; Όπως και να το πούμε, η Ελλάδα χρεοκοπεί. Το μόνο ερώτημα είναι το πώς" υπογραμμίζει, ενώ προβλέπει ότι θα ακολουθήσει και η Ιρλανδία. "Και καλύτερα" λέει χαρακτηριστικά, "από το να αποπληρώσει το τεράστιο χρέος της".
Όσο για τις αντοχές του ελληνικού λαού και πόσα ακόμα μέτρα μπορεί να υπομείνει, ο Michael Lewis δεν διστάζει να υπογραμμίσει ότι "οι Ιρλανδοί έχουν μεγαλύτερο ταλέντο στο να υποφέρουν. Αν επιβάλλετε στους Έλληνες τα μέτρα που επέβαλαν στον ιρλανδικό λαό, οι Έλληνες θα αρχίσουν να αυτοκτονούν"...
http://www.hellasontheweb.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου