Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Μια ελληνική φρεγάτα στην Κύπρο, μακριά από τη γεώτρηση…


Το Πολεμικό μας Ναυτικό, αποφάσισε να πάει να ρίξει μια ματιά στην Κύπρο, μιας και το ειρωνικό μότο που ακούγεται στα αρχηγεία του ΝΑΤΟ ελέω εθνομηδενιστικών και φοβικών πολιτικών ΠΑΣΟΚ («όπου πέφτουν σφαίρες, οι Έλληνες είναι απόντες»), μας εκθέτουν αφάνταστα, λειτουργώντας κατά της εξωτερικής μας πολιτικής. Τελικά, στο πλαίσιο της Νατοϊκής άσκησης Active Endeavour, η φρεγάτα ΥΔΡΑ θα αποπλεύσει επιτέλους στις 6 Οκτωβρίου για τη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Κύπρου. Βρέθηκε το άλλοθι για την εκεί ναυτική μας παρουσία, αυτό που ήθελαν στην κυβέρνηση, ώστε αν ο Ερντογάν ή ο Μπαγίς αρχίσουν τα τηλέφωνα, να έχουν την κατάλληλη «δικαιολογία». Άλλωστε, με το ΠΑΣΟΚ και αυτόν που χόρεψε το ζεϊμπέκικο ενώπιον του μακαρίτη Τζεμ στην κυβέρνηση, η Ελλάδα δεν ασκεί «εθνική» πολιτική, αλλά αντίθετα, προσπαθεί μάταια να εξημερώσει το τουρκικό θηρίο…
Στην ευρύτερη περιοχή γύρω από την Κύπρο και ειδικότερα γύρω από το οικόπεδο 12, γίνεται της μουρλής. Έχει μαζευτεί η σάρα και η μάρα και το κακό συναπάντημα. Κι έχουμε και λέμε: με τους Ρώσους να πλησιάζουν πάνοπλοι και φουριόζοι (με κατεύθυνση τη βάση τους στο λιμάνι της Ταρτούς, στη Συρία), με επικεφαλής το αεροπλανοφόρο ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΚΟΥΖΝΕΤΣΟΦ (έχουν κάθε λόγο να είναι εκεί, καθώς εμπλέκεται η GAZPROM, ενώ μόλις ενέκριναν και δάνειο ύψους 2,5 δις ευρώ για την Κύπρο), έχουν ήδη πλακώσει οι Βρετανοί (θεωρούν πως έχουν «ζωτικά» συμφέροντα στην περιοχή λόγω των βάσεών τους στην Κύπρο, όπου στεγάζεται και κομμάτι του Echelon), οι Τούρκοι, οι Αμερικάνοι, οι Ισραηλινοί με πυραυλάκατους, ενώ και οι κυπριακές ακταιωροί κόβουν βόλτες στα πέριξ.
Σε λίγο και το ελληνικό ΠΝ, αν και λίγο «μακρύτερα», γιατί στην κυβέρνηση φοβούνται μη μας πάρουν τα σκάγια, καθώς ο καυγάς Τούρκων-Ισραηλινών, κλιμακώνεται (οι Ισραηλινοί φωνάζουν για την παρενόχληση εμπορικών τους σκαφών από το τουρκικό ναυτικό και έχουν «σκεπάσει» τον ουρανό της περιοχής με τα F-15 τους).
Χαρακτηριστική ήταν μια απίστευτη δήλωση του Σταύρου Λαμπρινίδη προ ημερών, ότι η Ελλάδα δεν επιθυμεί τη στρατικοποίηση της κρίσης. Κάποιος να του πει αυτού του «αντιμιλιταριστή», ότι ένα ισχυρό στράτευμα είναι το καλύτερο διαπραγματευτικό χαρτί στη διπλωματία.
Αλλά, αυτά δεν αφορούν τους «προοδευτικούς» που μας κυβερνούν, που έχουν βαλθεί να διαλύσουν το στράτευμα, καθώς βλέπουν στολή και παθαίνουν έμφραγμα. Χαρακτηριστικό είναι αυτό που μας είπε τις προάλλες ΠΑΣΟΚος βουλευτής, ότι οι ένστολοι στην Ελλάδα, «έχουν κακή δημοκρατική ιστορία»! Και με αυτούς όλους πορεύεται φοβικά σε ένα εξαιρετικά ασύμμετρο περιβάλλον, η χώρα μας!
Για να έχετε μια γενικότερη εικόνα του τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Κύπρο: οι εμπλοκές τουρκικών αεροσκαφών από ισραηλινά ακόμα και στα όρια του FIR Λευκωσίας πάνε σύννεφο, οι Σύριοι φωνάζουν για τουρκικές ασκήσεις στη μεθόριο των δύο χωρών (στην επαρχία Χατάι, όπου βρίσκονται αυτή τη στιγμή εγκλωβισμένοι 7000 Σύριοι πρόσφυγες), αλλά και για ένα φορτίο όπλων που «μαζέψανε», προερχόμενο από την Τουρκία (με αυτόματα & αντιαρματικά όπλα!), για τους αντικαθεστωτικούς που μάχονται το καθεστώς Άσαντ και απείλησε την Άγκυρα με αντίποινα, ενώ η Δαμασκός απείλησε και το Ισραήλ με πόλεμο, αν προκληθεί.
Θα καταστρέψουμε το Τελ Αβίβ (σ. σ. η οικονομική  και βιομηχανική πρωτεύουσα του Ισραήλ) σε έξι ώρες, αν δεχθούμε επίθεση, λένε οι Σύριοι! Το δε ΝΑΤΟ, μέσω νερόβραστων δηλώσεων του Δανού γραμματέα του Ράσμουνσεν, δεν παίρνει θέση για τίποτα! Ούτε για τον καυγά Τουρκίας-Ισραήλ, ούτε για τις τουρκικές προκλήσεις στην Κύπρο. Κι ας συνεχίζει ο Μπαγίς τις δηλώσεις του κατά της Κύπρου, προκαλώντας συνεχώς ένταση…
Όμως, ο γραμματέας του ΝΑΤΟ υπερασπίστηκε το δικαίωμα του Ισραήλ να ανοίξει γραφείο αντιπροσώπευσης στην έδρα της Συμμαχίας, στις Βρυξέλες, παρά τις τουρκικές αιτιάσεις για το θέμα.
Από την άλλη, ο Ιρανός Πρόεδρος Αχμαντινετζάντ, τα έβαλε με τους Τούρκους, για τη φιλοξενία που θα παράσχουν στην αμερικανική αντιπυραυλική ασπίδα, λέγοντας ότι η τελευταία είναι μέρος ενός σχεδίου για την προστασία του Ισραήλ.
Κι όπως είπε ο Ιρανός πολιτικός, οι Αμερικανοί του ζήτησαν την εγκατάσταση τηλεφωνικής κόκκινης γραμμής, για την αποφυγή σύρραξης στον Περσικό. Από την άλλη, η Ουάσινγκτον προειδοποίησε του Ισραηλινούς για πιθανή διπλωματική τους απομόνωση στη Μέση Ανατολή, αν συνεχίσουν να μην προσέρχονται σε συνομιλίες με τους Παλαιστίνιους και να μη συνομιλούν με Αιγύπτιους και Τούρκους. Μύλος…
Ναι, αυτά συμβαίνουν. Όμως, είναι απίστευτο: η Ελλάδα, είναι απούσα. Ναι, ο GAP, έχασε όλα τα «σοσιαλιστικά» ερείσματά του στην περιοχή: τον Μουμπάρακ, τον «κολλητό» της οικογενείας Καντάφι, τον ανεκδιήγητο «σοσιαλιστή» Τυνήσιο Μπεν Άλι.
Αλλά, αν και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς (που περιλαμβάνει ένα κάρο μπουμπούκια), αδρανεί. Είναι δυνατόν στο οικόπεδο 12, όπου διακυβεύονται ζωτικά συμφέροντα του Ελληνισμού, να απουσιάζει η Ελλάδα, για να μη «μαλώσει» ο Ερντογάν τον Παπανδρέου και να μην «ανησυχήσει» ο εθνομηδενιστής και απαξιωμένος λόγω πορίσματος, Χριστόφιας; Και όταν πηγαίνουμε, να κρυβόμαστε πίσω από το ΝΑΤΟ; Τι τις έχουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις μας; Τόσος ραγιαδισμός πια;
Του Νίκου Χιδίρογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου