1,5 τρισ. ευρώ θαμμένα στην ελληνική γη! Σκοπός τους : Να τα ξεπουλήσουν για ένα κομμάτι ψωμί ! Η τιμωρία τους ... ΘΑΝΑΤΟΣ !!!
του Κώστα Χαρδαβέλλα
Η επίσημη αξία των ορυκτών στην Ελλάδα που παραμένουν ανεκμετάλλευτα και ανέπαφα είναι 1,5 τρισεκατομμύρια ευρώ και με μια σταδιακή και ήπια εξόρυξη τους , χωρίς να πληρώνει ένα ευρώ το ελληνικό κράτος, θα αποσβεστεί σε 20 χρόνια όλο το ελληνικό χρέος των 360 δισ. ευρώ.
Η αποκάλυψη αυτή που προκαλεί σοκ στην ελληνική κοινή γνώμη περιέχεται σε επίσημη έρευνα – μελέτη των καθηγητών ορυκτολογίας και γεωλογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης κ.Ανανία Τσιραμπίδη και Ανέστη Φιλιππίδη που στηρίζεται σε δικές τους έρευνες αλλά και σε διαπιστώσεις του Ινστιτούτου Γεωλογικών Μελετών των ΗΠΑ (USGS), του Ινστιτούτου Γεωφυσικών Ερευνών της Γαλλίας (FIGR) και της Νορβηγικής εταιρείας σεισμικών ερευνών TGS – Nor.
Μερικά από τα συγκλονιστικά στοιχεία της μελέτης των δυο καθηγητών του Πανεπιστημίου, την οποία έχει ολόκληρη το newsbomb.gr:
Μαγνησίτης ή Λευκόλιθος και Περλίτης: αξία 22 δισ. ευρώ.
Υπάρχουν σε Χαλκιδική, Κοζάνη, Εύβοια, Λέσβο, Αντίπαρο και Έβρο.
Ζεόλιθος: Αξία 18 δισ. ευρώ. Υπάρχουν 600 τόνοι στη Θράκη. Χρησιμοποιείται σε για καθαρισμό αστικών λυμάτων και βιομηχανικών υγρών αποβλήτων, βελτίωση ποιότητας πόσιμου νερού, ιχθυοκαλλιέργειες, συμπληρώματα διατροφής και πολλά άλλα.
Λιγνίτης: Σχεδόν όλος ο Ελληνικός λιγνίτης καταναλώνεται εγχώρια από τη ΔΕΗ για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
Τα ενδεικτικά αποθέματα λιγνίτη ανέρχονται σε 6,7 δισ. τόνους και η αξία τους σε 268 δισ. ευρώ.
Πετρέλαιο: 10 δισ. βαρέλια – αξία 685 δισ. ευρώ
Φυσικό αέριο: Τα αποθέματα φυσικού αερίου στην Ελλάδα είναι 3,5 τρις κυβικά μέτρα συνολικής αξίας 409 δις € στη λεκάνη του Ιονίου , σε δυο υποθαλάσσιες λεκάνες Ν.Δ. (Λεκάνη της Σύρτης) και ΝΑ (Λεκάνη του Ηροδότου) της Κρήτης, στην Επανομή Θεσσαλονίκης και στο Μπάμπουρα Θάσου.
Νικέλιο – Χαλκός – Χρώμιο: Συνολική αξία των τριών ορυκτών στον ελλαδικό χώρο : 56,80 δις ευρώ.
Να σημειωθεί ότι επίσημα το ελληνικό κράτος δεν έχει προχωρήσει καν στη χαρτογράφηση των περιοχών που έχουν πλούσια κοιτάσματα ορυκτού πλούτου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου