Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις θα βρείς και ένα σκάνδαλο από τους τριακόσους χαραμοφάιδες ... Βουλευτές έπαιρναν διπλές συντάξεις!!!




Πρόκειται αν μη τι άλλο για σκάνδαλο. Βουλευτές και αιρετοί των Ο.Τ.Α. λάμβαναν επι μήνες, παράτυπα, διπλές συντάξεις!!! Και σφύριζαν αδιάφορα την ώρα που η κυβέρνηση ζητούσε από τους πολίτες να δώσουν από το υστέρημά τους για να σωθεί η χώρα!

Αυτοί δηλαδή που ψηφίζουν (ή… ψήφιζαν παλαιότερα) τους νόμους, τους έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια!




Πρόκειται για βουλευτές που λαμβάνουν σύνταξη από το δημόσιο και τους αιρετούς των ΟΤΑ (που υπήρξαν) βουλευτές!

Επί 7 ολοκληρους μήνες όσοι από αυτούς λάμβαναν σύνταξη από το δημόσιο, την έπαιρναν ολόκληρη και όχι το 30%, όπως προέβλεπε νόμος που ψηφίστηκε τον Ιούλιο του 2010.




Την αποκάλυψη αυτή έκανε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της βουλευτή της Ν.Δ. Φωτεινής Πιπιλή.


Όπως παραδέχτηκε, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έως και το Φεβρουάριο του 2011 χορηγούσε κανονικά τις επίμαχες συντάξεις του δημοσίου σε βουλευτές και αιρετούς του ΟΤΑ (δημάρχους και περιφερειάρχες) που τις δικαιούνταν και μόνον όταν εξέδωσε ο ίδιος ερμηνευτική εγκύκλιο, αυτές περικόπηκαν κατά 70%, όπως όριζε ο νόμος που ψήφισε η Ελληνική Βουλή τον Ιούλιο του 2010.

Επίθεση στους παλαιότερους βουλευτές εξαπέλυσε η κ. Πιπιλή μιλώντας για «συντεχνιακά ρουσφετολογικά προνόμια παλαιών επαγγελματιών βουλευτών».


«Οτιδήποτε έχει να κάνει με παλαιοκομματικές εξαιρέσεις βουλευτών να κοπούν δια ροπάλου» πρόσθεσε η βουλευτής της Ν.Δ..

Θα βρεθεί κάποιος τώρα να τους ζητήσει τα λεφτά πίσω;


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου