Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Ο Παπανδρέου… απειλεί με προκήρυξη εκλογών την Δευτέρα




Ραγδαίες αναμένεται να είναι οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα μετά την συνάντηση Μέρκελ – Σαρκοζί, ειδικά αν ο τελευταίος δεν αλλάξει στάση έναντι της κυβέρνησης Παπανδρέου.
Οι πληροφορίες μας λένε ότι ο Γάλλος πρόεδρος έχει βάλει «στον πάγο» τον ΓΑΠ και η προσπάθεια του να του αλλάξει γνώμη στην έκτακτη συνάντηση που είχαν την περασμένη εβδομάδα απέτυχε.
Έτσι ο Παπανδρέου στράφηκε στη Μέρκελ και της ζήτησε χθες να βοηθήσει. Και η αλήθεια είναι ότι αυτός την ζήτησε πρώτος στο τηλέφωνο και όχι το αντίστροφο όπως έλεγαν χθες τα κυβερνητικά παπαγαλάκια.
Η Μέρκελ είπε στον ΓΑΠ ότι κάνει κύκλο συζητήσεων εν όψει της συνάντησης με τον Σαρκοζί. αλλά δεν μπορεί να υποσχεθεί τίποτα.
Η απάντηση του Παπανδρέου σύμφωνα με τις πληροφορίες μας ήταν ότι, αν δεν αλλάξει κάτι στην συνάντηση Μέρκελ – Σαρκοζί, την Δευτέρα θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.
Βέβαια, επειδή ο πρωθυπουργός μας είναι γνωστό ότι χειραγωγεί τον συνομιλητή του, ίσως να έριξε το χαρτί των εκλογών ώστε να κάνει την Μέρκελ να είναι πιο «αποφασιστική» στην συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο. Στο ίδιο πνεύμα ερμηνεύονται εξάλλου και οι προχθεσινές πληροφορίες των Fianancial Times Γερμανίας, ότι θα παραιτηθεί.
Σε κάθε περίπτωση, όμως, ο ΓΑΠ άνοιξε το δρόμο προς τις κάλπες. Τουλάχιστον αυτό κατάλαβαν οι Γερμανοί… Την διεξαγωγή… δημοψηφίσματος για την κρίση ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών
Η κυβέρνηση σχεδιάζει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σε σχέση με τη δημοσιονομική κρίση της χώρας, δήλωσε στο μεταξύ σήμερα στην Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.
«Το ερώτημα που θα διατυπωθεί θα είναι ερώτημα που αφορά τα θεμελιώδη συμφέροντα του ελληνικού λαού εν όψει της συγκεκριμένης οικονομικής και δημοσιονομικής κρίσης», είπε.
Δεν διευκρίνισε όμως ούτε πότε σχεδιάζεται να γίνει το δημοψήφισμα, ούτε ποιο ακριβώς θα είναι το ερώτημα που θα θέτει και δήλωσε ότι δεν είναι αρμόδιος να διατυπώσει το συγκεκριμένο ερώτημα, παρά μόνο το Υπουργικό Συμβούλιο ή τα 2/5 των βουλευτών.
http://www.antinews.gr/


Σχόλιο ιστολογίου:
 Φυσικά μετά από αυτή την "είδηση" τα spreads εκτινάσονται στον αέρα, τα CDS είναι έτοιμα προς πληρωμή και... κάποιοι (όχι όλοι...) βγαίνουν υπερκερδισμένοι. Βέβαια, καλό το παιχνιδάκι με τις κάλπες, για να δοθεί κι ένα χρώμα δημοκρατίας στην χώρα, αλλά ο "δράκος" που κρύβει από πίσω του φαίνεται να πληρώνει δεκάδες ή εκατοντάδες δισ. ευρώ στους "επιτήδειους"... Μάλλον κάποιος σύμβουλος του πρωθυπουργού πρέπει να του πει πως τα παιχνίδια με τις κάλπες συνήθως εγκυμονούν τεραστίου μεγέθους εκπλήξεις. Και, επίσης, νομιμοποίηση αυτής της κυβέρνησης δεν πρόκειται να προέλθει από κανένα δημοψήφισμα, που είναι βέβαιο πως θα μεγαλώσει την οργή όταν θα "μεταφραστεί" κατά το δοκούν του Μαξίμου. Και όταν μεγαλώσει η οργή, τότε ο χρόνος για τα ελικόπτερα είναι ελάχιστος έως μηδενικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου