Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Mεγάλη κόντρα Νταβούτογλου-Σαρκοζί για τη γενοκτονία των Αρμενίων


 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ



Μεγάλη κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στη Γαλλία και την Τουρκία σχετικά με την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων.
 Ο Νικολά Σαρκοζί λίγες ώρες πριν την αναχώρηση του για την Αρμενία, είχε δηλώσει πως ελπίζει « η Τουρκία να έρθει αντιμέτωπη με την ιστορία της όπως έχει κάνει η Γερμανία στο παρελθόν» και εννοούσε τη Γενοκτονία των Αρμενίων. Ο Γάλλος πρόεδρος υποστήριξε πως σε περίπτωση δεν γίνει κάτι τέτοιο, ενδέχεται να περάσει νομοσχέδιο για κυρώσει σε όσους υποστηρίζουν πως η Γενοκτονία των Αρμενίων δεν έχει συμβεί.

  Άμεση και σκληρή ήταν η απάντηση του Αχμέτ Νταβούτογλου που τόνισε « εμείς θα έρθουμε αντιμέτωποι με την ιστορία μας. Κανένα πρόβλημα Αλλά πρώτα πρέπει κάποιοι άλλοι να αντιμετωπίσουν τη δική τους ιστορία με την αποικιοκρατία, όταν έβλεπαν τους πολίτες των χωρών αυτών ως δούλους. Όταν ένα κράτος έχει αποικιοκρατικό παρελθόν δεν έχει δικαίωμα να κάνει μαθήματα στην Τουρκία για να έρθει αντιμέτωπη με την ιστορία της.
Ο τούρκος Υπουργός Εξωτερικών απέφυγε να μιλήσει για την Γενοκτονία των Αρμενίων και συνέχισε την επίθεση στη Γαλλία τονίζοντας « οσοι μας συστήνουν να έρθουμε αντιμέτωποι με την ιστορία μας να κοιτάξουν τον καθρέφτη.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου