Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Economist: "Η μοναξιά του Γιώργου"-δεν έχουν φίλους στα Βαλκάνια πλέον οι Έλληνες



Εκτός από την διεθνή απομόνωση του Παπανδρέου, το περιοδικό γράφει πως οι Έλληνες αντιπαθούν τους Αλβανούς, ''σηκώνουν υποτιμητικά το φρύδι'' κατά το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με το Economist οι σχέσεις με τα Σκόπια επιδεινώνονται.
Ως απόδειξη αναφέρει πως οι Μακεδόνες, όπως τους αποκαλεί, προκαλούν τοποθετώντας άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο κέντρο των Σκοπίων.


Ούτε όμως με την Τουρκία τα πάμε καλά, κατά το περιοδικό, εξαιτίας των ερευνών για πετρέλαιο στην Κύπρο.
Κατά το δημοσίευμα η κυβέρνηση Παπανδρέου έχει καλές σχέσεις με την Αλβανική κυβέρνηση, όχι όμως και οι Έλληνες με τους Αλβανούς: ''Η ελληνική κυβέρνηση έχει κάπως πιο φιλικούς δεσμούς με εκείνη της Αλβανίας. Όμως, όλοι οι πολίτες τους δεν τα πηγαίνουν εξίσου καλά. Αλβανοί αποτελούν πάνω από το 60% του πληθυσμού των μεταναστών στην Ελλάδα, που αγγίζει το 1 εκατ. Παρότι η κατάστασή τους έχει βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια, πολλοί εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν διακρίσεις στους δρόμους και στους χώρους εργασίας. Οι Έλληνες συχνά σηκώνουν το φρύδι όταν τα παιδιά των Αλβανών μεταναστών, γεννημένα και μεγαλωμένα στη χώρα, παίρνουν μέρος στους εορτασμούς για την ελληνική ανεξαρτησία''.

Μόνο με τους Βούλγαρους, τους φτωχότερους πολίτες της Ευρωπαικής Ένωσης φαίνεται πως τα πάμε καλά, πάντα κατά τον Economist :''Η πιο φτωχή χώρα της ΕΕ, που πρόσφατα ταρακουνήθηκε από διαμαρτυρίες, μάλλον δεν είναι ο πιο χρήσιμος φίλος. Όμως, οι Έλληνες δεν έχουν πολλές προσφορές''.

onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου