Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Νταβούτογλου: Τον Νοέμβριο το συμβούλιο συνεργασίας με την Ελλάδα Posted by ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ, ΡΟΗ 1:21 μ.μ. Τον Νοέμβριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Ελληνοτουρκικού Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας, δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, σε εκπομπή του τουρκικού τηλεοπτικού καναλιού “D”. Απαντώντας σε παρατήρηση ότι η σημερινή εικόνα της Τουρκίας δείχνει ότι έχει τερματιστεί η πολιτική μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες, ο Τούρκος υπουργός είπε ότι τον προσεχή Νοέμβριο θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Ελληνοτουρκικού Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας και ότι μέχρι το Δεκέμβριο θα πραγματοποιηθούν ανάλογες συνεδριάσεις με τη Βουλγαρία, το Ιράκ και την Ουκρανία. Σχετικά με το θέμα των ερευνών στην Ανατολική Μεσόγειο ο Νταβούτογλου είπε: “Ελπίζω ότι κατά τις συνομιλίες για το Κυπριακό τον Οκτώβριο θα υπάρξει εξέλιξη και θα ενωθούν όλες αυτές οι έρευνες. Σε αντίθετη περίπτωση εμείς δεν θα δεχθούμε τη μονομερή αυτή ενέργεια”, και σημείωσε ότι οι τουρκικές έρευνες “θα ενισχυθούν και με άλλα ερευνητικά πλοία”. http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63429338 Πηγή


Τον Νοέμβριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Ελληνοτουρκικού Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας, δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, σε εκπομπή του τουρκικού τηλεοπτικού καναλιού “D”.
Απαντώντας σε παρατήρηση ότι η σημερινή εικόνα της Τουρκίας δείχνει ότι έχει τερματιστεί η πολιτική μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες, ο Τούρκος υπουργός είπε ότι τον προσεχή Νοέμβριο θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Ελληνοτουρκικού Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας και ότι μέχρι το Δεκέμβριο θα πραγματοποιηθούν ανάλογες συνεδριάσεις με τη Βουλγαρία, το Ιράκ και την Ουκρανία.
Σχετικά με το θέμα των ερευνών στην Ανατολική Μεσόγειο ο Νταβούτογλου είπε: “Ελπίζω ότι κατά τις συνομιλίες για το Κυπριακό τον Οκτώβριο θα υπάρξει εξέλιξη και θα ενωθούν όλες αυτές οι έρευνες. Σε αντίθετη περίπτωση εμείς δεν θα δεχθούμε τη μονομερή αυτή ενέργεια”, και σημείωσε ότι οι τουρκικές έρευνες “θα ενισχυθούν και με άλλα ερευνητικά πλοία”.
 
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου