Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Ἡ Ἑλλάδα εἶναι πανίσχυρη!


PictureΞεκίνησαν νὰ τὸ γράφουν καὶ οἱ ξένοι. 
Κι ἐγὼ τὸ πιστεύω πλέον.
Ἔχουμε πολλοὺς «ἄσσους» ἀλλὰ δὲν ἔχουμε ἠγέτες. Στὴν θέσι τους, ἔως νὰ τοὺς βροῦμε, τοποθετήσαμε κουδουνίστρες. Καὶ τώρα τὸ πληρώνουμε ἀκριβά. 

Η Ελλάδα είναι πανίσχυρη. Απίστευτο άρθρο για την Ελλάδα στις ΗΠΑ προβληματίζει…

Με ένα άρθρο , το αμερικανικό περιοδικό MoneyWeek επιλέγει μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση στο ζήτημα του ελληνικού χρέους και των σχέσεων της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Με απλά λόγια, η συντάκτης του άρθρου, Μέριν Σόμερσετ Βεμπ, προειδοποιεί επί της ουσίας τους Ευρωπαίους ότι το ενδιαφέρον τους θα πρέπει να εστιάζεται στο να πειστεί η Ελλάδα να δεχθεί κάποια μέτρα:
«Η Ελλάδα είναι πανίσχυρη.
Όλος ο κόσμος υποθέτει ότι η Γερμανία έχει τη δύναμη και παρακολουθεί με ενδιαφέρον συνήθως τι είναι διατεθειμένη να δώσει η Γερμανία αντί να προσέξει τι είναι διατεθειμένη η Ελλάδα να δεχθεί»!

Η Ελλάδα αποκαλείται ως «η ισχυρότερη χώρα στον κόσμο»: «Αν οι Έλληνες αποφασίσουν ότι δεν θέλουν να εγκρίνουν τα μέτρα και αποχωρήσουν από την ευρωζώνη, αυτό θα είναι game over για το ευρώ, την Ευρώπη και την εξαγωγική πολιτική της Γερμανίας».
Η συγγραφέας του άρθρου καλεί τους Ευρωπαίους εταίρους – και όχι μόνο – της Ελλάδας να «είναι πιο ευγενικοί», αφού κρατάει υποτίθεται στα χέρια της η χώρα μας την επιβίωση ή την καταστροφή! Και προσθέτει, ότι «μετά από μια αναδιάρθρωση η Ελλάδα θα έχει έναν από τους πλέον υγιείς ισολογισμούς στην Ευρώπη.
 Το μόνο που θα κάνει είναι να βελτιώσει τη θέση της. Σαφώς κάποιοι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί δεν θα θέλουν να δανείσουν μια χώρα που πτώχευσε πρόσφατα. Υπάρχουν όμως τόσοι άλλοι που θα δάνειζαν μια χώρα με καθαρό ισολογισμό, ακριβώς γιατί η περίπτωση νέας χρεοκοπίας είναι απίθανη στο κοντινό μέλλον».
Σχολιάζοντας το δημοσίευμα που προκάλεσε αίσθηση στις Ηνωμένες Πολιτείες, αναλυτής σημείωσε ότι «η εκδίκηση δεν είναι οικονομική στρατηγική»!
Το δημοσίευμα αποκαλύπτει πόσα πράγματα θα μπορούσε να πετύχει η Ελλάδα εάν ο πολιτικός της κόσμος άφηνε κατά μέρος τα παιχνίδια πολιτικής επιρροής και ισχύος και ασχολούνταν με τη διάσωση της χώρας και της Ευρωζώνης… (κλύσμα)


Μεταξύ μας, καὶ κάτι ἀκόμη.
Οἰ «εἰδικοὶ» δὲν θὰ συμφωνήσουν. Ἀλλὰ ποιός μᾶς ἔφερε ἐδῶ ποὺ εἴμαστε σήμερα; Οἱ «εἰδικοί» δὲν μᾶς ἔφεραν;
Πιστεύω πὼς χρειάζονται ἄλλες ματιές. Ἂλλες ὀπτικές. Ἄλλες τεχνικὲς ἀπὸ αὐτὲς ποὺ ἔως τώρα γνωρίζαμε.
Ἔτσι κι ἀλλοιῶς χρεοκοπημένοι εἴμαστε.
Ἂς ξεκινήσουμε τοὐλάχιστον νὰ τὸ ἀντιστρέφουμε.
Μποροῦμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου