Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Δεν απαιτείται πλέον η αυστηρή επιστολή




ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, ΤΟΥ ΘΑΝΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Ο διορισμός του Λουκά Παπαδήμου στη θέση του πρωθυπουργού καθιστά πλέον "μη αναγκαία" την αποστολή του περίφημου γράμματος προς την Κομισιόν και το Eurogroup, που υποτίθεται θα έπρεπε να συνυπογράψουν οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Ολιβιέ Μπαγί, δεν ήταν πρόχειρος να απαντήσει για την αναγκαιότητά της επιστολής, που όπως λένε κύκλοι της Κομισιόν έχει ξεπεραστεί από τα γεγονότα, και επιφυλάχθηκε να ερωτήσει τους πολιτικούς του προιστάμενους. Στην "κοινοτική γλώσσα" αυτό σημαίνει πως το ζήτημα είναι πλέον δευτερεύον και μη απαραίτητο, πόσο μάλλον όρος για την εκταμίευση της δόσης.

Κοινοτική πηγή με επικοινωνιακή αρμοδιότητα που μίλησε στο Real.gr ξεκαθάρισε ότι "αν προσέξατε χθες την ανακοίνωση των προέδρων Μπαρόζο και Βαν Ρόμπεη, υπάρχει σαφής αναφορά στην ικανοποίηση των πιστωτών και των θεσμών που εκφράζουν για το γεγονός ότι η περίφημη συναίνεση στην Ελλάδα έχει πλέον επιτευχθεί".

Η ίδια πηγή επεσήμανε πως η επιλογή του κ. Παπαδήμου προσωποποιεί τη νέα πραγματικότητα και η Κομισιόν θεωρεί ότι πλέον τα δύο κόμματα εκ των πραγμάτων συμφωνούν στην οικονομική πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί. "Το τελευταίο το χαιρετίζουν οι δύο πρόεδροι στην χθεσινή ανακοίνωση" συμπληρώνει η ίδια πηγή. Επιστολή θα υπάρξει στο πλαίσιο μια τυπικής διαδικασίας για το νέο πρόγραμμα, χωρίς όμως τον πιεστικό χαρακτήρα που απαιτούσε το eurogroup της Δευτέρας. Το κλίμα στις Βρυξέλλες αλλάζει στην πράξη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου