Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Έρχονται χιόνια - Τι προβλέπει η ΕΜΥ



Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από τις βραδινές ώρες της Πέμπτης, με βροχές κυρίως στην Μακεδονία, τη Θράκη και την ανατολική ηπειρωτική χώρα, ενώ παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Για την Παρασκευή προβλέπονται στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση από τα βόρεια κυρίως στην ανατολική χώρα.

Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσουν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα σποραδικών βροχών ή καταιγίδων στα δυτικά κυρίως τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στα νότια 7 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες αναμένονται στην Αττική με τοπικές βροχές στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις βραδινές ώρες πιθανότητα πρόσκαιρων χιονοπτώσεων στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 11 βαθμούς.

Το χειμωνιάτικο σκηνικό του καιρού σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ διατηρείται μέχρι και την Δευτέρα με χιόνια στα ορεινά και πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Σε χαμηλά επίπεδα θα κυμανθεί και η θερμοκρασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου