Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

John McCain: “Η αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ,


  


Σύμφωνα με τον Αμερικανό Γερουσιαστή και πρώην υποψήφιο για τη Προεδρία, John McCain, η απόφαση του Ομπάμα να αποσύρει 40.000 Αμερικανούς στρατιώτες από το Ιράκ είναι λάθος και δημιουργεί κινδύνους για τη Τουρκία. “Είμαι αντίθετος στην αποχώρηση των στρατευμάτων μας απότο Ιράκ γιατί έτσι θα αυξηθεί η επιρροή του Ιράν στην περιοχή” δήλωσε στη τουρκική HURRIYET.
“Οι ΗΠΑ είχαν πολλές ευκαιρίες να συμφωνήσουν με την ηγεσία του Ιράκ ώστε να παραταθεί η παραμονή των Αμερικανικών στρατευμάτων εκεί. Το PKK είναι μία τρομοκρατική οργάνωση. Ελπίζω ο Μπαρζανί να συνεργαστεί με τη Τουρκία για την καταπολέμηση του PKK. Η Τουρκία είναι το ιδανικό μοντέλο χώρας για την περιοχή. Με τη λήξη της αραβικής άνοιξης οι μουσουλμανικές χώρες την επόμενη δεκαετία ή θα μετατραπούν σε χώρες του ριζοσπαστικού Ισλάμ ή θα της μοιάσουν (στη Τουρκία) και θα γίνουν δημοκρατικές”.
“Αναμφισβήτητα η Τουρκία παίζει σπουδαίο ρόλο στην περιοχή και την συγχαίρω για τη μέχρι τώρα στάση της στο θέμα της Συρίας”.
“Η Τουρκία έχει ζωτικά συμφέροντα στο Ιράκ και πρέπει σύντομα να έρθει πιο κοντά με την κυβέρνηση του, ώστε να ανταλάσσουν πληροφορίες σχετικά με τη δραστηριότητα των Κούρδων ανταρτών”, ολοκλήρωσε.
GEOPOLITICS & DAILY NEWS
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου