Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Λ.Παπαδήμος: Θέτει όρους χωρίς κανένας να τον ρωτήσει!




Ένα θέατρο παραλόγου με συγκεκριμένους κύκλους εγχώριων - και όχι μόνο - τραπεζιτών να προσπαθούν να επιβάλουν τον Λουκά Παπαδήμο ως πρωθυπουργό, ο οποίος εμφανίζεται χωρίς καν να έχει ερωτηθεί να θέτει και ... όρους για την ανάληψη της πρωθυπουργίας. To defencenet.gr από χθες έχει τονίσει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να είναι ο Λ.Παπαδήμος ο νέος πρωθυπουργός και αυτό είναι κοινή απόφαση Γ.Παπανδρέου και Α.Σαμαρά.

Από εκεί και πέρα οι δήθεν "όροι" που θέτει, μάλλον τους θέτουν οι ... συνομιλητές του προς τος δημοσιογράφους, χωρίς να έχουν καμία εμπλοκή οι Γ.Παπανδρέου και Α.Σαμαράς που αναζητούν ένα πρόσωπο το οποίο κατ'αρχήν να μπορεί να συνομιλήσει και με τα τρία μέλη της τρόϊκας. Προϋπόθεση που δεν υπάρχει για τον Λ.Παπαδήμο. Το ΔΝΤ δεν τον θέλει.
Αυτά τα περί "μακρόπνοης" κυβέρνησης και νέας αναβολής των εκλογών πέραν της 19ης Φεβρουαρίου κλπ, είναι μόνο στο μυαλό αυτών που τα βγάζουν...
Ας σημειωθεί ότι η ΝΔ από νωρίς σήμερα το πρωί επιμένει δια των στελεχών της να δηλώνει ότι δεν πρόκειται για κυβέρνηση συνεργασίας ΠΑΣΟΚ -ΝΔ αλλά για "μεταβατική κυβέρνηση υπηρεσιακού τύπου».

Νέα εμπλοκή φαίνεται να υπάρχει για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες έχει ζητηθεί ήδη -πιθανότατα μέσω Βενιζέλου στο Eurogroup- από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ να συνυπογράψουν κοινό κείμενο δέσμευσης τήρησης των όρων της δανειακής σύμβασης.

Στα πλαίσιο αυτό επιμένουν στην συμμετοχή πολιτικών προσώπων και από τα δύο κόμματα ώστε να διασφαλιστεί η συμφωνία. Η Ν.Δ. μέχρι τώρα δεν δέχεται.
Να πούμε ότι ο Α.Σαμαράς αντιμετωπίζει μεγάλη αντίδραση στην βάση του κόμματός του για την συμφωνία με το ΠΑΣΟΚ. Δικαιολογημένη αντίδραση και θα πρέπει να εξηγήσει πειστικά το πως και γιατί...
Θεωρούμε βέβαιο ότι (αν η κυβέρνηση αυτή τελικά ορκιστεί...) θα έχει και μέλη τουλάχιστον από το ΛΑΟΣ και από την Δημοκρατική Συμμαχία, αν όχι από την Δημοκρατική Αριστερά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου