Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Οργισμένη αποχώρηση Καρατζαφέρη από την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών




Έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης συνεργασίας αλλά και του ονόματος του νέου πρωθυπουργού.

19:07 Οργισμένος αποχώρησε από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ο Γ.Καρατζαφέρης που κατήγγειλε ότι περίμενε σε ένα γραφείο μόνος του την ώρα που οι κ.κ. Παπανδρέου και Σαμαράς συνομιλούσαν με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Λυπάμαι εξαιρετικά σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές να παίζονται παιχνίδια τακτκικής από τον Παπανδρέου και τον Σαμαρά και να παρασύρουν τον πρόεδρο της Δημοκρατίας» είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ σε έντονο ύφος προς δημοσιογράφους.



19:00 «Ελπίζω να βγούμε το ίδιο χαμογελαστοί όπως μπαίνουμε» είπε ο Γιώργος Καρατζαφέρης προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο.

18:53 Η κυβέρνηση συνεργασίας ήρθε μετά τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου γιατί η ανεξέλεγκτη χρεοκοπία της Ελλάδας ήταν προ των πυλών, είπε η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

«Κύριε πρόεδρε είναι μια ιστορική στιγμή για τη χώρα. Η δυνατότητα συνεργασίας πολλών πολιτικών δυνάμεων νομίζω ανοίγει μια νέα ευκαιρία μια άλλη σελίδα στην ιστορία της χώρας μας. Και ελπίζω ότι θα είναι μια βάση για περαιτέρω μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα μας που ήδη έχουν ξεκινήσει. Και βεβαίως και την εδραίωση, να κλειδώσουμε τις αποφάσεις και να υλοποιήσουμε αυτές της 26ης Οκτωβρίου που είναι τόσο ζωτικές και για εμάς και βεβαίως για την ευρύτερη Ευρώπη» είπε ο Γ.Παπανδρέου στον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Κύριε πρόεδρε υπάρχει μια ανακούφιση γιατί τα τελευταία 24ψρα περιμέναμε τον σχηματισμό της κυβέρνησης. Είναι μια κυβέρνηση που επωμίζεται πολλά. Θα βοηθήσουμε όλοι για να πετύχει το έργο της που οπωσδήποτε είναι ένα σημαντικό έργο. Ο ελληνικός λαός περιμένει και εκείνος να αποδώσει αυτή η κυβέρνηση» σημείωσε στη συνέχεια ο Κάρολος Παπούλιας.

«Το πιστεύω ότι θα το κάνει» απάντησε ο Γιώργος Παπανδρέου.



18:00 
Είσοδος του Γ. Παπανδρέου στο Προεδρικό Μέγαρο

Δείτε την είσοδο του Γιώργου Παπανδρέου (χωρίς ήχο)
  



17:56 Ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας: Στις 19:00 η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Δεν θα παραστούν τα κόμματα της Αριστεράς.

17:54 Δήλωση του Πρωθυπουργού προς τον Ελληνικό λαό «Οι βασικές πολιτικές δυνάμεις ενώνουμε τις δυνάμεις μας. Μια προσπάθεια που δικαιώνει τις θυσίες του Ελληνικού λαού»

17:10 Ο Γιώργος Παπανδρέου έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Δείτε την άφιξη του Γιώργου Παπανδρέου (χωρίς ήχο)


17:08 Από την Προεδρία της Δημοκρατίας ανακοινώθηκε ότι η συνάντηση Παπούλια - Παπανδρέου μετατέθηκε για τις 18.00. Αναμένεται διάγγελμα από τον Γιώργο Παπανδρέου.

16:40 Στο Προεδρικό Μέγαρο έφτασε ο Κάρολος Παπούλιας.

Δείτε την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας (χωρίς ήχο)


16:21 Τηλεφωνικές επικοινωνίες είχε, σύμφωνα με πληροφορίες, νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας με τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά.

16:16 Για διάγγελμα του Γιώργου Παπανδρέου λίγο πριν μεταβεί στον πρόεδρο της Δημοκρατίας κάνει λόγο το βρετανικό δίκτυο BBC.

14.26 Πριν από μια ώρα έγινε επικοινωνία Παπούλια-Παπανδρέου-Σαμαρά. Οριστικοποιήθηκε η συνάντηση του Γ. Παπανδρέου στις 17.00 στο Προεδρικό Μέγαρο.

14.24 Ο Κάρολος Παπούλιας αποχώρησε από το Προεδρικό Μέγαρο.

14.15  Αν ως τις 5 το απόγευμα δεν έχει βρεθεί λύση, την ευθύνη την αναλαμβάνουν αυτοί που τινάζουν τη χώρα στον αέρα, είτε λόγω αδράνειας, είτε λόγω σκοπιμοτήτων, δήλωσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη.Η κ. Μπακογιάννη είπε ότι ο νέος πρωθυπουργός πρέπει να είναι ισχυρός με κύρος στο εσωτερικό, αναγνώριση στο εξωτερικό και όχι αχυράνθρωπος, έτσι ώστε να μπορέσει να εργαστεί για την ανάκτηση της χαμένης αξιοπιστίας της χώρας.



14.10 "Πριν από μερικές ημέρες είπα ότι οι πολιτικές ηγεσίες του τόπου κινούνται στον αστερισμό της παράνοιας. Δυστυχώς κινούνται ακριβώς στο ίδιο δρομολόγιο. Λυπάμαι, δυστυχώς, για την Ελλάδα", δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης προσερχόμενος στη Βουλή.



13.58 Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής κ. Απόστολος Κακλαμάνης σε δηλώσεις του έξω από τη Βουλή αποκάλυψε ότι είχε συνάντηση και με τον κ. Παπανδρέου και με τον κ. Σαμαρά ώστε να συζητήσει τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας υπό την πρωθυπουργία του. Αν και υπήρξε συμφωνία ως προς το πρόσωπό του ο κ. Κακλαμάνης ανέφερε ότι η διαφωνία προήλθε ως προς τη συμμετοχή ορισμένων προσώπων στη νέα κυβέρνηση.



13.55 «Δεν χρειαζόμαστε πρωθυπουργό μαριονέτα» αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης κι επισημαίνει: «Ο Εθνικός διασυρμός και ο ευτελισμός των θεσμών της Δημοκρατίας μας, έχουν φτάσει στα ακρότατά τους όρια. Καιρός είναι να συνέλθουμε. Η Ελλάς δεν χρειάζεται Πρωθυπουργό μαριονέττα. Η μόνη λύση αυτήν την ώρα είναι να επιλεγεί μια ισχυρή προσωπικότητα με κύρος στην Ευρώπη, διεθνή αξιοπιστία και γνώση του αντικειμένου».

13.54 Στο θέμα του νέου πρωθυπουργού παρενέβη και η Α. Διαμαντοπούλου, η οποία τάσσεται υπέρ ενός «πρωθυπουργού υψηλού κύρους και αποδοχής, στο εσωτερικό και το εξωτερικό».

Αναλυτικά η δήλωση της κ. Διαμαντοπούλου:
«Η αγωνία των πολιτών δεν πρέπει να μετατραπεί σε απελπισία. Οι εσωτερικές και διεθνείς εξελίξεις επιβάλλουν άμεση λύση, με σεβασμό στη Δημοκρατία και το Σύνταγμα, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Η χώρα χρειάζεται Πρωθυπουργό υψηλού κύρους και αποδοχής, στο εσωτερικό και το εξωτερικό, με βαθιά γνώση των οικονομικών και με εγνωσμένη επάρκεια στο κατεξοχήν θέμα που είναι η άμεση ολοκλήρωση των δεσμεύσεων της 27ης Οκτωβρίου 2011, ώστε να διασφαλιστεί η παραμονή της χώρας στο ευρώ. Αυτός μαζί με ικανούς και αποφασισμένους ανθρώπους από το σύνολο του πολιτικού φάσματος μπορούν να βάλουν φραγμό στην πορεία καταστροφής. Ελπίζω και εύχομαι ότι συνεχίζονται οι υπερβατικές και εξαντλητικές προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση από όλους, ώστε να υπάρξει άμεσα αποτέλεσμα».

9.15 Παρέμβαση μείζονος σημασίας του Γιάννη Ραγκούση για το θέμα του νέου πρωθυπουργού αποτυπώνει το κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ: «Η χώρα έχει ανάγκη ο νέος Πρωθυπουργός να είναι υψηλών πολιτικών προδιαγραφών και όχι κοινού χαμηλού μέσου όρου μεταξύ των κομμάτων, πόσο μάλλον εντός των κομμάτων», δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Mega, ο κ. Ραγκούσης, ενώ αναφερόμενος στις πληροφορίες ότι ανοίγει στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ θέμα ηγεσίας τόνισε: «Κάθε συζήτηση, κάθε σκέψη γύρω από εσωκομματικά ζητήματα αυτές τις πολύ κρίσιμες εθνικά περιστάσεις είναι απολύτως απαράδεκτη».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου