Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

"Οι Έλληνες δεν μας αναχαιτίζουν,λόγω οικονομίας",λένε οι Τούρκοι!


 Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων CIHAN,μεταδίδει ότι “η οικονομική κρίση στην Ελλάδα παρεμπόδισε τις αερομαχίες των στρατιωτικών αεριωθουμένων των δύο χωρών στο Αιγαίο. Στρατιωτικές πηγές τονίζουν ότι εντός του τρέχοντος έτους δεν έγιναν καθόλου αερομαχίες. Τα αεριωθούμενα των δύο χωρών προέβαιναν σε αερομαχίες συχνά στους αιθέρες του Αιγαίου πριν το 2010, όμως παράλληλα με την οικονομική κρίση που ξέσπασε στην Ελλάδα και η ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών, παρεμπόδισαν τις αερομαχίες τα τελευταία δύο χρόνια”.

Τα όσα μεταδίδουν οι Τούρκοι δεν σημαίνει ότι πρέπει να υιοθετούνται αβασάνιστα.Ειδικά αυτές τις ημέρες που η ΠΑ,γιορτάζει 100 χρόνια ένδοξης ιστορίας. Όμως ο προβληματισμός υπάρχει και δεν αφορά στην ΠΑ,αλλά στις πολιτικές ηγεσίες των τελευταίων ετών και ειδικά από το 2009 και μετά. Οι πολιτικοί καθορίζουν το πόσο “σκληρά” αντιμετωπίζονται οι Τούρκοι στο Αιγαίο κι όχι οι αεροπόροι. Δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό.

Επειδή οι αριθμοί λένε την αλήθεια τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ για τις εμπλοκές που έχουν γίνει από το 2009 μέχρι σήμερα,είναι άκρως αποκαλυπτικά και λογικά προβληματίζουν.

Η πτώση του αριθμού των εμπλοκών είναι κατακόρυφη και φαίνεται από τους αναλυτικούς πίνακες 2009,2010 και 2010.



2009:Οι εμπλοκές που έχουν καταγραφεί είναι 237




2010:Οι εμπλοκές είναι μόλις 13




2011:Μέχρι στιγμής 15 οι εμπλοκές,λόγω των τελευταίων "αταξιών" των Τούρκων
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου