Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Σχόλιο: Μόνος του (Σόιμπλε) και όλοι τους…

00_03_20150511_hop1431376746

Τι κι αν η Άνγκελα Μέρκελ δηλώνει ότι όλοι εργάζονται με κατεπείγουσες διαδικασίες για την εξεύρεση λύσης ή ο Φρανσουά Ολάντ πως «απέχουμε μερικές ώρες από μια διευθέτηση με την Ελλάδα…». Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επιμένει ότι δεν έχει αλλάξει κάτι δραματικά. Στη διάρκεια εκδήλωσης στο Βερολίνο ο γερμανός υπουργός Οικονομικών τόνισε: «Δεν έχω πληροφορίες ότι έχει αλλάξει ο,τιδήποτε σημαντικό σε όρους ουσίας». «Η κατάσταση παραμένει απαράλλακτη μετά τις τελευταίες προτάσεις της Αθήνας». 
Από κοντά, πώς αλλιώς θα γινόταν άλλωστε, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Γιέγκερ, δήλωσε ότι είναι αυτονόητο πως μια πρόταση των θεσμών θα λαμβάνει υπόψη και επιθυμίες της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά υπάρχουν κάποιοι «αμετακίνητοι» όροι: «Σημείο εκκίνησης είναι το τρέχον πρόγραμμα και η συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου. Είπαμε ότι θα δείξουμε ευελιξία, αλλά οι αριθμοί πρέπει να βγαίνουν», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσθέτοντας: «Κούρεμα και παρόμοια θέματα δεν αποτελούν επιλογή για το μέλλον».
Ο κ. Σόιμπλε, όμως, δεν μένει μόνο στα της συμφωνίας. Κάνει και συμβουλευτική στον πρωθυπουργό και τους Έλληνες, μέσα από συνέντευξή του στο οικονομικό περιοδικό Wirtschaftswoche: «Ο ΣΥΡΙΖΑ -λέει ο κ.Σόιμπλε- κέρδισε τις τελευταίες εκλογές λέγοντας στους Έλληνες ότι υπάρχει ένας πιο εύκολος δρόμος να παραμείνουν στο ευρώ χωρίς μεγάλες προσπάθειες για μεταρρυθμίσεις, οι οποίες όμως είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας. Ίσως δεν θα έπρεπε να έχουν γίνει αυτές οι υποσχέσεις. Ακόμη και πριν από τις εκλογές είχα συμβουλεύσει τον τωρινό πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να μην δίνει τέτοιες υποσχέσεις». 
Υ.Γ.: Αλήθεια, πότε προλαβαίνει να δουλέψει; Μάλλον θα είναι το ίδιο γρήγορος στις συνεντεύξεις, όσο γρήγορος είναι ο Βαρουφάκης στα tweets…

Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου