Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Τσίπρας: Μόνο οι ελληνικές προτάσεις αποτελούν βάση συζήτησης

TSIPRAS_GIOUNKER

Αποφασισμένος να τηρήσει απαρέγκλιτα τις αρχές μιας συμφωνίας, που «θα δώσουν τη δυνατότητα στην Ελλάδα να ξεφύγει από την οικονομική ασφυξία και να ανακάμψει», προσέρχεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις συνομιλίες του με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ. Το κλίμα που επικρατεί αυτήν τη στιγμή μεταξύ των στενών συνεργατών του κ. Τσίπρα -όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το altsantiri.gr-, αποτυπώνει δυναμική διάθεση έναντι των αντιπροτάσεων που πιθανότατα θα προσκομίσει ο κ. Γιουνκέρ. Ο έλληνας πρωθυπουργός δείχνει και φέρεται πεισματικά αποφασισμένος να μην αποδεχθεί να εξελιχθούν οι διαπραγματεύσεις πάνω στα κείμενα των δανειστών.
Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να επαναλάβει το αίτημα για υιοθέτησηπολιτικής απόφασης – ένα αίτημα το οποίο επί της αρχής δείχνει να συμμερίζεται ο πρόεδρος της Κομισιόν. Όλες οι τελευταίες ενδείξεις συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι η διαπραγμάτευση θα κυλήσει ομαλά, χωρίς βέβαια να παραγνωρίζονται οι δυσκολίες της διαδικασίας. Ένα πρώτο θετικό βήμα μπορεί και να είναι η ικανοποίηση της ελληνικής πρότασης για χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα, η οποία απ” ό,τι φαίνεται κλειδώνει.
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, αμέσως μετά ή κατά τη διάρκεια της συνάντησης ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, δεν αποκλείεται να υπάρξει τηλεφωνική παρέμβαση από τον Μπαράκ Ομπάμα. Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, ο αμερικανός Πρόεδρος εξετάζει πολύ σοβαρά, εκτός από τον πρόεδρο της Κομισιόν, να επικοινωνήσει και με τους υπόλοιπους επικεφαλής των θεσμών.
Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου