Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ; Οι τζιχαντιστές κλείνουν τα νερά του Ευφράτη



Αποκάλυψη Ιώαννου, κεφ. 16

Και ο έκτος άγγελος εξέχεε την φιάλην αυτού επί τον ποταμόν τον μέγαν τον Ευφράτην· και εξηράνθη το ύδωρ αυτού, διά να ετοιμασθή η οδός των βασιλέων των από ανατολών ηλίου.
Και είδον τρία ακάθαρτα πνεύματα όμοια με βατράχους εξερχόμενα εκ του στόματος του δράκοντος και εκ του στόματος του θηρίου και εκ του στόματος του ψευδοπροφήτου·
διότι είναι πνεύματα δαιμόνων εκτελούντα σημεία, τα οποία εκπορεύονται προς τους βασιλείς της γης και της οικουμένης όλης, διά να συνάξωσιν αυτούς εις τον πόλεμον της ημέρας εκείνης της μεγάλης του Θεού του παντοκράτορος.
Ιδού, έρχομαι ως κλέπτης· μακάριος όστις αγρυπνεί και φυλάττει τα ιμάτια αυτού, διά να μη περιπατή γυμνός και βλέπωσι την ασχημοσύνην αυτού.
Και συνήθροισεν αυτούς εις τον τόπον τον καλούμενον Εβραϊστί Αρμαγεδδών.

Του Στρατή Μαζίδη

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους έχουν κλείσει τις πύλες του φράγματος του Ευφράτη στην πρόσφατα καταληφθείσα ιρακινή πόλη Ραμάντι θέτοντας ένα κορυφαίο ζήτημα ανθρωπιστικής κρίσης αλλά και ασφαλείας σύμφωνα με κρατικούς αξιωματούχους του Ιράκ.

Φυσικά είναι γνωστή η προσπάθεια των τακφιριστών να ελέγξουν τα φράγματα στο Ιράκ μειώνοντας τη ροή του νερού σε περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης ή να προκαλέσουν πλημμύρες εκτάσεων γης όπου βρίσκονται σε εξέλιξη στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Ο Sabah Karhout, επαρχιακός σύμβουλος της Ανμπάρ δήλωσε πως η ISIL έκλεισε όλες τις πόρτες του φράγματος του Ευφράτη στο Ραμάντι.

Η κίνηση αυτή μείωσε τα επίπεδα του ποταμού Ευφράτη και έκοψε τα αποθέματα νερού στις περιοχές της Khalidiyah και Habbaniyah προς τα ανατολικά, οι οποίες είναι μερικές από τις τελευταίες που κατέχονται από φιλοκυβερνητικές δυνάμεις στο Ανμπάρ.  


Η κίνηση αυτή καθιστά ευκολότερο για το Ισλαμικό Κράτος την πραγματοποίηση επιθέσεων όπως υποστηρίζει ο Karhout απευθύνοντας έκκληση για την τάχιστη ανακατάληψη της πόλης με τη συνδρομή αεροπορικών επιδρομών.




Επίσης ο σεΐχης al-Rafa Fahdawi, ηγέτης της φυλής Albu Fahad που μάχεται ενάντια στους τζιχαντιστές αναφέρει:

«Η κοπή του νερού σε Khalidiyah και Habbaniyah θα οδηγήσει σε μια μεγάλη ανθρωπιστική κρίση, όχι μόνο σε αυτούς τους τομείς αλλά και νοτιότερα».

Ο Aoun Dhiyab, πρώην επικεφαλής του ιρακινού τμήματος των υδάτινων πόρων και ειδικός σε θέματα νερού, δήλωσε:

«Ο στόχος της [Isis] δεν είναι να κόψει το νερό, αλλά να μειωθεί το επίπεδο ώστε να επωφεληθεί από αυτό για στρατιωτικούς σκοπούς. Όταν η στάθμη του νερού μειώνεται, τους επιτρέπεται να διεισδύσουν από το Ραμάντι στο Khalidiyah και στη συνέχεια εύκολα να μετακινηθούν σε άλλες περιοχές».

Οι ιρακινές δυνάμεις έχουν ξεκινήσει μια αντεπίθεση για να ανακτήσουν το Ραμάντι, αλλά μέχρι στιγμής είτε σταμάτησαν στις παρυφές της πόλης ή εστίασαν τις προσπάθειές τους για την αποκοπή της γραμμή τροφοδοσίας των τζιχαντιστών.

Φυσικά δε θα αναλύσουμε εδώ την Αποκάλυψη του Ιωάννη η οποία για όσους την έχουν αναγνώσει, είναι ένα πολύ δύσκολο κείμενο στο οποίο κάθε φορά ανακαλύπτεις καινούριες πτυχές και αμφιβάλλεις για όσα θεωρείς πως σίγουρα κατανόησες κι ερμήνευσες (;) τις προηγούμενες.

Ωστόσο,

καθώς οι καιροί είναι πράγματι πονηροί,

τριγύρω μας επικρατεί ένα τεράστιο χάος το οποίο φαντάζει ανεξέλεγκτο (μπορεί και σκηνοθετημένο για να περάσουμε στο επόμενο στάδιο),

η Μέση Ανατολή ήταν, είναι και θα είναι (ασχέτως των θρησκευτικών πεποιθήσεων του καθενός) το θέατρο των παγκόσμιων εξελίξεων,

σημειώνουμε λοιπόν την είδηση αυτή κάνοντας μια αναφορά στο σχετικό εδάφιο της Αποκάλυψης του Ιωάννη.


Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου