Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2015

Ρεκόρ αερομαχιών στο Αιγαίο με σκληρές εμπλοκές ελληνικών και τουρκικών μαχητικών σε ημέρα ... ΜΟΕ!Σε τέσσερις αερομαχίες κατέληξαν και οι τέσσερις παραβιάσεις  των τουρκικών μαχητικών του Εθνικού Εναέριου Χώρου σήμερα και αυτό είναι ένα ποσοστό (100% των παραβιάσεων να καταλήγει σε εμπλοκές) που συμβαίνει για πρώτη φορά.
Οπως επίσης για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια είχαμε τέσσερις εμπλοκές σε μία ημέρα!
Αλλά δεν είναι μόνο αυτό το στοιχείο που κάνει "ιδιαίτερη" την σημερινή ημέρα της τουρκικής επιθετικότητας:Οι τέσσερις εμπλοκές προκλήθηκαν από την κίνηση δύο οπλισμένων τουρκικών μαχητικών F-16 να εμπλακούν δύο (!) φορές το κάθε ένα από αυτά με ισάριθμα ελληνικά μαχητικά.
Είναι η πρώτη φορά που τουρκικά μαχητικά εμπλέκονται σε αερομαχία με ελληνικά από δύο φορές το κάθε ένα.
Το τρίτο εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι η Αγκυρα για πρώτη φορά παραβιάζει με τόσο έντονο και χονδροειδή τρόπο τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (μια αμερικανική "έμπνευση" που έτσι ή αλλιώς νομιμοποιεί άτυπα την τουρκική συμπεριφορά στο Αιγαίο, καθώς η σημερινή αργία (θρησκευτική εορτή) περιλαμβάνεται σε αυτές των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) μεταξύ των δύο χωρών.
Και το αποτέλεσμα ήταν ... τέσσερις εμπλοκές ελληνικών και τουρκικών μαχητικών.
Ετσι λοιπόν σήμερα είχαμε ένα τουρκικό σχηματισμό με έξι μαχητικά F-15 και ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN-235 να εισβάλλουν στον Εθνικό Εναέριο Χώρο και να τα πρώτα να εμπλέκονται σε τέσσερις αερομαχίες, όταν αναχαιτίστηκαν ισάριθμές φορές από τα ελληνικά μαχητικά την πρώτη φορά στην περιοχή της δυτικά της Λέσβου, της δεύτερη φορά δυτικά των Ψαρών, μία φορά νοτιοδυτικά της Χίου και μία τέταρτη φορά νότια της Χίου.
Χαρακτηριστικό είναι ότι οι αερομαχίες ήταν αρκετά ακληρές με τα δύο ελληνικά μαχητικά που και αυτά ενεπλάκησαν από δύο φορές σε μία ημέρα σε αερομαχία, κάτι εξαιρετικά σπάνιο για του πιλότους της ΠΑ
Τουρκική δραστηριότητα υπήρξε και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.
Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου