Από το ιστολόγιο Ιndependence for Wales
Το λεξικό της Wikipedia δίνει τον εξής ορισμό της τυραννίας:
"Σύμφωνα με τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη, τύραννος είναι 'κάποιος που κυβερνά παρά τον νόμο, φροντίζει για το ίδιο συμφέρον αντί για αυτό των πολιτών, και χρησιμοποιεί ακραίες και σκληρές τακτικές εναντίον του λαού που κυβερνά και εναντίον άλλων λαών'".
Οι Έλληνες σήμερα ζούν υπό τυραννικό καθεστώς για 9 συγκεκριμένους λόγους.
Λόγος 1ος: Η Ελλάδα έχει σήμερα μη εκλεγμένο πρωθυπουργό. Όχι μόνο αυτό, αλλά ο νυν πρωθυπουργός είναι πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος. Φαντάζεστε τον Eddie George της Τράπεζας της Αγγλίας ή τον Alan Greenspan της Federal Reserve να εκλέγονται πρωθυπουργός της Βρετανίας και Πρόεδρος των ΗΠΑ, αντίστοιχα;
Και όχι μόνο εξελέγη χωρίς εκλογές ο Παπαδήμος, αλλά κατά κάποιον τρόπο τα ελληνικά συμβατικά ΜΜΕ είναι σε θέση σήμερα να δικαιολογούν έναν μη εκλεγμένο πρωθυπουργό ως κάτι φυσιολογικό και μάλιστα ως κάτι θετικό.
Λόγος 2ος: Η ελληνική κυβέρνηση ενεργεί ενάντια στη βούληση του ελληνικού λαού. Οι πολιτικοί εκλέγονται για να εκπροσωπούν τις επιθυμίες του λαού που τους ψήφισε. Για τίποτε περισσότερο, για τίποτε λιγότερο. Όταν οι πολιτικοί είναι σε θέση να ενεργούν ενάντια στη θέληση του λαού, και δεν τιμωρούνται, τότε το εκλογικό σώμα ζει υπό τυραννικό καθεστώς, μια κυβέρνηση που ενεργεί ενάντια στα συμφέροντα του λαού.
Λόγος 3ος: Η ελληνική κυβέρνηση αγνοεί τις επιθυμίες του λαού. Η ελληνική κυβέρνηση αγνοεί τις επιθυμίες των πολιτών, διότι νομίζει ότι είναι σε θέση να γνωρίζει περισσότερα απ' ό,τι εκείνοι. Ωστόσο, μια κυβέρνηση υποτίθεται ότι εκπροσωπεί τη βούληση του λαού. Δεν έχει σημασία τι θέλει η κυβέρνηση. Ό,τι και αν θέλει, καθήκον της είναι να θεσπίζει τις επιθυμίες του λαού που την εξέλεξε. Όταν μια κυβέρνηση αγνοεί τη βούληση του λαού, πρόκειται σαφώς για ένα τυραννικό καθεστώς.
Λόγος 4ος: Οι αποφάσεις που λαμβάνονται από την ελληνική κυβέρνηση δεν βασίζονται στη γνώμη του εκλογικού σώματος. Η ελληνική κυβέρνηση έχει ορίσει έναν μη εκλεγμένο γραφειοκράτη ως πρωθυπουργό της χώρας. Έχοντας ορίσει έναν μη εκλεγμένο πρωθυπουργό, οι Έλληνες πολιτικοί είναι σαν να αναγνωρίζουν ότι οι αποφάσεις που παίρνουν δεν εγκρίνονται από το εκλογικό σώμα, άρα δεν υποστηρίζονται από τους πολίτες που τους εξέλεξαν.
Οι πολιτικοί, αντί να εκπροσωπούν τις επιθυμίες των πολιτών, έχουν διορίσει έναν γραφειοκράτη για να εφαρμόζει τις πολιτικές που υπαγορεύονται από συμφέροντα άλλων, και όχι να αγωνίζεται για να εκπληρώσει τις επιθυμίες του εκλογικού σώματος που έφερε τους πολιτικούς αυτούς στην εξουσία.
Λόγος 5ος: Οι νόμοι που ψηφίζει η ελληνική κυβέρνηση είναι άκυροι και παράνομοι. Ο μόνος λόγος που υπάρχουν οι νόμοι είναι η προστασία των πολιτών. Ο μόνος σκοπός της νομοθεσίας είναι η προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών και η παραπομπή στη δικαιοσύνη των ατόμων ή ομάδων που επιχειρούν να περιορίσουν την ελευθερία ενός άλλου ατόμου ή ομάδας.
Κάθε νόμος που έρχεται σε αντίθεση με τις επιθυμίες των πολιτών είναι άκυρος. Κάθε νόμος που επηρεάζει κάποιον που δεν παραβιάζει τα δικαιώματα ενός άλλου πολίτη είναι επίσης άκυρος.
Η απόλυτη δοκιμασία, που αποδεικνύει εάν ένας νόμος είναι έγκυρος, είναι μια δίκη με ενόρκους. Η τελική δοκιμασία της εγκυρότητας ενός νόμου είναι η ετυμηγορία των πολιτών.
Οι πολιτικοί δεν έχουν δικαίωμα να ψηφίζουν νόμους που είναι ενάντια στη θέληση του λαού που τους εξέλεξε, αφού θα ήταν αδύνατον να καταδικάσουν κάποιον που παραβίασε τον "νόμο" τους, επειδή το σύνολο των πολιτών, δηλαδή το σώμα των ενόρκων μιας χώρας, υπό έννομες συνθήκες δεν θα τον καταδίκαζε.
Οποιοσδήποτε Έλληνας πολίτης διώκεται σύμφωνα με ένα νόμο που είναι ενάντια στα συμφέροντα του συνόλου της κοινωνίας θα πρέπει να δηλώνει αθώος και να απαιτεί να δικαστεί από τους συμπολίτες του και όχι από τις αρχές.
Οποιοσδήποτε Έλληνας πολίτης διώκεται σύμφωνα με ένα νόμο που είναι ενάντια στα συμφέροντα του συνόλου της κοινωνίας θα πρέπει να δηλώνει αθώος και να απαιτεί να κριθεί από ένα σώμα ενόρκων συμπολιτών του, και όχι να επιτρέπει σε μια τυραννική κυβέρνηση να τον κρίνει.
Λόγος 6ος: Η ελληνική κυβέρνηση παρακάμπτει την Ελληνική Δικαιοσύνη. Ο νέος φόρος ακίνητης περιουσίας είναι συνδεδεμένος με το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος. Αυτό αποτελεί κατάφωρη παρανομία και, εάν η ελληνική κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι ότι είναι νόμιμη η συλλογή φόρων με τον τρόπο αυτό, αυτό δεν καθιστά τον νόμο έγκυρο, αφού αντιτίθεται στη θέληση του λαού.
Η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε στην διακοπή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε σπίτια αρκετών πολιτών, οι οποίοι δεν κατέβαλαν τον σχετικό φόρο. Είναι φανερό ότι η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει να παρακάμψει τη Δικαιοσύνη και να επιβάλει τη θέλησή της, χωρίς να έχει προηγηθεί η απαραίτητη νομική διαδικασία.
Είναι απαράδεκτο μια κυβέρνηση να επιβάλλει τη διακοπή της παροχής ρεύματος σε πολίτες χωρίς νομική διαδικασία. Οι πολίτες που δεν πληρώνουν τον έκτακτο φόρο οφείλουν να δικάζονται και να παίρνονται οι σχετικές αποφάσεις για την περίπτωσή τους μέσα από το νομικό σύστημα, για διάφορους λόγους.
Θα πρέπει σαφώς να διερευνάται σε κάθε περίπτωση η ύπαρξη ελαφρυντικών. Υπάρχουν βάσιμοι λόγοι για τους οποίους ο εναγόμενος δεν κατέβαλε τον φόρο; Είχε ο εναγόμενος το ποσό που του απαιτήθηκε να καταβάλει; Βρισκόταν ο εναγόμενος εκτός της επικράτειας; Ήταν ο εναγόμενος στο νοσοκομείο; Μήπως έγινε λάθος στον υπολογισμό του φόρου; Μήπως ο φόρος απευθύνονταν σε λάθος άτομο; Μήπως υπήρξε κάποιο άλλο τεχνικό λάθος; Μήπως ο εναγόμενος πλήρωσε στην πραγματικότητα τον φόρο; Μήπως το κράτος οφείλει στον πολίτη κάποιο ποσό; Μήπως ο πολίτης βιώνει μια εμπειρία που απειλεί την υγεία του ή τη ζωή του, η οποία καθιστά την παροχή ρεύματος στο σπίτι του άκρως απαραίτητη; Εξαρτάται, γενικά, η κατάσταση υγείας του πολίτη από την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο σπίτι του; Θα αντιμετωπίσει σοβαρό κίνδυνο η ζωή του εναγομένου εάν, για οποιονδήποτε λόγο, η παροχή ρεύματος διακοπεί;
Υπάρχει ένας άπειρος αριθμός λόγων για τους οποίους ενδέχεται κάποιος να μην κατέβαλε τον συγκεκριμένο φόρο. Και οπωσδήποτε δεν έχει δικαίωμα μια κυβέρνηση ή μια ιδιωτική επιχείρηση να κρίνει εάν ο συγκεκριμένος πολίτης έχει δίκιο ή άδικο.
Οι μόνοι που έχουν δικαίωμα να κρίνουν τελικά εάν ένας πολίτης ήταν δικαιολογημένος ή όχι να μην καταβάλει κάποιον φόρο είναι οι δικαστές. Και εάν ο εναγόμενος δεν είναι ικανοποιημένος με την απόφαση του δικαστή ή εάν ο εναγόμενος ισχυριστεί ότι είναι αθώος, τότε οι μόνοι που έχουν δικαίωμα να κρίνουν εάν ο κατηγορούμενος δικαιολογημένα δεν κατέβαλε τον συγκεκριμένο φόρο είναι οι συμπολίτες του, δηλαδή ένα σώμα ενόρκων.
Η ελληνική κυβέρνηση και η επιχείρηση ηλεκτρισμού θεωρούν ότι έχουν τη δικαιοδοσία και ότι είναι ηθικά αποδεκτό να τιμωρούν Έλληνες πολίτες.
Όταν μια κυβέρνηση τιμωρεί τους πολίτες μιας χώρας παρά το ισχύον νομικό σύστημα, είναι σαφώς μια κυβέρνηση τυραννίας.
Όταν ένα καθεστώς υποχρεώνει μια εταιρεία να τιμωρεί έναν πολίτη, είναι σαφώς τυραννικό καθεστώς.
Λόγος 7ος: Όταν μια κυβέρνηση υποχρεώνει πολίτες ή εταιρείες να τιμωρούν άλλους πολίτες ή εταιρείες, είναι κυβέρνηση τυραννική. Σε μια εύνομη και δίκαιη κοινωνία, η κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να αναγκάζει έναν πολίτη να τιμωρεί κάποιον άλλο, επειδή το θύμα διαφώνησε ή δεν έκανε αυτό που ήθελε η κυβέρνηση.
Σε μια εύνομη και δίκαιη κοινωνία, η κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να αναγκάζει μια επιχείρηση να τιμωρεί μια άλλη επιχείρηση, επειδή το θύμα είχε μια διαφωνία ή παρεξήγηση με τους κυβερνώντες.
Σε μια εύνομη και δίκαιη κοινωνία, η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να κάνει χρήση της Δικαιοσύνης, προκειμένου να αναζηθεί η απονομή της. Και η κυβέρνηση οφείλει να χρησιμοποιεί τα μέσα που υπαγορεύονται από τον νόμο για να τιμωρήσει έναν εναγόμενο.
Όταν μια κυβέρνηση υποχρεώνει νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου να επιβάλλουν ποινές σε άλλα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου παρά τις επιθυμίες και των δύο, είναι κυβέρνηση τυραννική.
Λόγος 8ος: Παρά την εμφανή δυσαρέσκεια από την πλευρά του ελληνικού λαού, το κυβερνών κόμμα αρνείται να προκηρύξει εκλογές. Παρά την προφανή αποστροφή των πολιτών προς το καθεστώς, το κυβερνών κόμμα αρνείται να παράσχει στους πολίτες το κατοχυρωμένο δικαίωμά τους, του εκλέγειν.
Παρ' όλη την εμφανή δυσαρέσκεια του ελληνικού λαού, οι κυβερνώντες εξακολουθούν να εκβιάζουν τους Έλληνες πολίτες, απειλώντας τους με ψευτοδιλήμματα.
Το κύριο ψευτοδίλημμα που του θέτουν είναι: ή θα συναινέσουν οι Έλληνες με τα αντιλαϊκά μέτρα που τους επιβάλλονται, ή θα κάποιοι θα πετάξουν τη χώρα τους έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αυτό δεν είναι μόνο ωμός εκβιασμός, αλλά είναι ψευδής εκβιασμός.
Όταν μια κυβέρνηση κυβερνά κάνοντας χρήση του φόβου, όταν μια κυβέρνηση χρησιμοποιεί τον φόβο για να επιβάλει τη θέλησή της, όταν μια κυβέρνηση λέει ψέματα στον λαό που ορκίστηκε να εκπροσωπεί, τότε είναι κυβέρνηση τυράννων.
Λόγος 9ος: Τα ελληνικά συμβατικά μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν προβάλλουν με κανένα τρόπο την αλήθεια, δηλαδή το γεγονός ότι οι Έλληνες ζουν υπό τυραννικό καθεστώς. Όταν μια χώρα διαθέτει μέσα ενημέρωσης που φοβούνται την κυβέρνηση σε σημείο ώστε να αρνούνται να την επικρίνουν, τότε η χώρα αυτή έχει τυραννικό καθεστώς.
Όταν μια χώρα διαθέτει μέσα ενημέρωσης που ελέγχονται από την κυβέρνηση, και τα μέσα αυτά παρουσιάζουν την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο λαός της, τότε η χώρα αυτή δεν έχει Δημοκρατία.
Μέχρι τη στιγμή που θα βρεθούν κάποιοι μέσα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που θα αποκαλέσουν τους κυβερνώντες τυράννους, μέχρι τη στιγμή που οι Έλληνες θα αντιληφθούν ότι ζουν υπό καθεστώς τυραννίας, ο ελληνικός λαός θα εξακολουθήσει να ζει μέσα στην άγνοια, μη γνωρίζοντας ότι κάποιοι του έχουν στερήσει το αναφαίρετο δικαίωμα του εκλέγειν.
Μέχρι τη στιγμή που οι Έλληνες θα συνειδητοποιήσουν ότι δεν υπάρχει Δημοκρατία στην Ελλάδα, θα εξακολουθήσουν να είναι θύμα εκμετάλλευσης των ίδιων αυτών ατόμων που εξέλεξαν υπό τον όρο ότι θα ενεργούν προς το συμφέρον τους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου