Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

«Ζήτημα ζωής και θανάτου η Σύνοδος»


Ζήτημα ζωής και θανάτου για τους 17 της ευρωζώνης χαρακτηρίζεται η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες, όπου οι ηγέτες θα προσπαθήσουν να καταλήξουν σε συμφωνία για την αντιμετώπιση της κρίσης στην ζώνη του ευρώ.

«Ζήτημα ζωής και θανάτου η Σύνοδος»
Οπως αναφέρει το BBC, υπάρχουν στοιχεία που απογοητεύουν σχεδόν όλους. Η Βρετανία δεν επιθυμεί να λάβει μέρος σε οποιοδήποτε φόρο χρηματοπιστωτικών συναλλαγών. Η Ιρλανδία διαφυλάσσει με ζήλο τον χαμηλό συντελεστή φορολογίας.
Ακόμη Γαλλία και Γερμανία εξακολουθούν να έχουν διαφωνίες, αλλά επιθυμούν μια συμφωνία και των 27 κρατών μελών. Εάν δεν το καταφέρουν, σχεδιάζουν να προχωρήσουν με τα 17 μέλη της ευρωζώνης και όποια άλλη χώρα θέλει να τους ακολουθήσει.
Η ΕΕ χρειάζεται να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των αγορών γύρω από την ευρωζώνη και να προσφέρει μεγαλύτερη προστασία σε χώρες με μεγάλο χρέος, όπως η Ιταλία.
Αυτό σημαίνει περισσότερη δουλειά στο να δημιουργηθεί ένα οικονομικό τείχος ασφαλείας προκειμένου να προφυλάξει τα κράτη και σημαίνει επίσης να εξασφαλιστεί ότι η ασπίδα αυτή θα περιλαμβάνει και τα κράτη μέλη που έχουν ανακοινώσει πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας. Χωρίς ολα αυτά η ευρωζώνη θα παραμείνει σε κίνδυνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου