Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Η έκρηξη που έρχεται θα διαλύσει τους δήθεν σωτήρες του Έθνους


 
Υψηλή δημοφιλία εμφανίζει ο Λουκάς Παπαδήμος, σύμφωνα με κάποιες «σφυγμομετρήσεις» που θα δουν το φως της δημοσιότητας τις επόμενες ημέρες. Ο κόσμος, σύμφωνα με τα γκάλοπ, αποδέχεται τον τεχνοκράτη που ήρθε να βάλει τάξη στα οικονομικά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα που θα ήθελε να έχει περισσότερο χρόνο προκειμένου να κάνει την Ελλάδα ότι δεν μπόρεσε ο προκάτοχός του, δηλαδή Δανία του Νότου.
Αυτά τα υπέροχα ζούμε στη χώρα λίγες ημέρες πριν γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα. Όμορφα λαμπιόνια στολίζουν τους δρόμους, η ατμόσφαιρα εορταστική, τα εμπορικά κέντρα γεμάτα (άσχετα αν δεν … ψωνίζει ο κόσμος), τα παιδάκια που γελάνε και κάνουν φασαρία παντού γιατί δεν μπορούν να ξέρουν τι κακό συμβαίνει στους γονείς τους και στη χώρα τους, ούτε για το μέλλον που τους περιμένει.
Αυτή φυσικά είναι η βιτρίνα της Ελλάδας, διότι από πίσω κρύβονται χιλιάδες άστεγοι που πηγαίνουν στα συσσίτια, εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι που περιμένουν το επίδομα του ΟΑΕΔ και εκατομμύρια άλλοι που είτε φοβούνται μήπως χάσουν τη δουλειά τους είτε μήπως τους περικοπεί ακόμη περισσότερο ο μισθός.
Πίσω από την εορταστική ανακωχή έρχεται πολύ δύσκολες καταστάσεις, νέοι φόροι, κι άλλα χαράτσια, λογαριασμοί στο σπίτι και την επιχείρηση.
Ο κ. Παπαδήμος πιστεύει ότι αυτή η Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, το μορατόριουμ ενόψει των γιορτών, είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του. Λάθος, τον ανέχονται μέχρι να σκάσει η φούσκα. Και αμέσως με την έναρξη της νέας χρονιάς ο καθένας από εμάς θα κληθεί να αντιμετωπίσει εξαιρετικά δύσκολα γεγονότα.
Η τρόικα έρχεται για να συζητήσει τα νέα μέτρα ενόψει της νέας δανειακής σύμβασης. Μέτρα που με τα σημερινά δεδομένα θα πρέπει να κλείσουν τρύπες πάνω από 7 δισ ευρώ την επόμενη τριετία.
Τα χαράτσια θα συνεχίσουν να έρχονται καθώς τις επόμενες εβδομάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να πληρώσουν ΕΤΑΚ 2009, έκτακτη εισφορά για τη μεγάλη ακίνητη περιουσία του 2009, ΦΑΠ του 2010, έκτακτη εισφορά ακινήτων για το 2011 σε δύο δόσεις, έκτακτη εισφορά ακινήτων 2012 σε έξι δόσεις. Από την αρχή του χρόνου εκατομμύρια μισθωτοί θα δουν στην τράπεζα να μπαίνουν πολύ λιγότερα χρήματα καθώς θα γίνεται παρακράτηση της έκτακτης εισφοράς εισοδημάτων 2012 καθώς και περισσότερος φόρος εξαιτίας της μείωσης του αφορολόγητου στις 5.000 ευρώ.
Η εφεδρεία, ουσιαστικά μετά τις γιορτές θα γίνει πραγματικότητα και οι 30.000 εργαζόμενοι που θα φύγουν θα είναι η αρχή. Το 2012 εκτιμάται από όλους ότι θα είναι δραματικό, ίσως το χειρότερο από όλα τα χρόνια που η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίση.
Τα προηγούμενα επιβεβαιώνονται και στη δημοσκόπηση της GPO, που παρουσιάστηκε χθες στην εκπομπή «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη στο Mega
Τέσσερις στους πέντε πολίτες (79,3%) θεωρούν ότι το μνημόνιο απέτυχε, έναντι ποσοστού 2,6% που κρίνει ότι πέτυχε, ενώ ακόμη 9,9% δηλώνει ότι μάλλον απέτυχε.
Από αυτούς, το 51,4% αποδίδει την αποτυχία στο περιεχόμενο της συμφωνίας, 37,2% στην αδυναμία της κυβέρνησης Παπανδρέου να την υλοποιήσει και 7,3% στις κοινωνικές και κομματικές αντιδράσεις.
Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών (88,8%) δηλώνει απερίφραστα ότι τα εισοδήματά του μειώθηκαν το 2011, ενώ 9,5% ότι παρέμειναν ίδια και μόλις 1,7% ότι αυξήθηκαν. Για το 2012 οι προσδοκίες είναι επίσης σε συντριπτική πλειοψηφία αρνητικές (80,7%), με μία μικρή μειοψηφία να δηλώνει ότι θα μείνει στα ίδια επίπεδα (13%).
Συμπέρασμα: Αν ο κ. Παπαδήμος και οι κολλητοί του πιστεύουν ότι η νιρβάνα της Χριστουγεννιάτικης περιόδου δείχνει ότι οι Έλληνες είναι κορόιδα και έχουν ξεχάσει τι πέρασαν και τι θυσίες θα κάνουν, είναι γελασμένοι.
Με όσα έχουν γίνει, οι πολίτες ούτε κοντή μνήμη έχουν ούτε βλάκες είναι. Τα πάντα μοιάζουν με βόμβα που είναι έτοιμη να εκραγεί. Και η έκρηξη θα διαλύσει τους δήθεν σωτήρες του έθνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου