Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Πειθαρχεία & φλέγμα: Ποιο είναι το μεγάλο βρετανικό «μυστικό»;


 

Το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν η τελικά η μόνη χώρα που αρνήθηκε να συμφωνήσει στο γερμανικό όραμα της «Νέας Τάξης» στην ΕΕ. Η σιδηρά πειθαρχία της Γερμανίας βρέθηκε απέναντι στο βρετανικό φλέγμα και δεν κατάφερε και πάλι να το λυγίσει.Από το πρωί ο γερμανικός και ο γαλλικός Τύπος βυσσοδομούν κατά των Βρετανών και του πρωθυπουργού τους Ντέιβιντ Κάμερον, τον οποίο καταδικάζουν εκ των προτέρων σε διπλωματική απομόνωση και θεωρούν την Βρετανία ήδη εκτός ΕΕ.
Είναι φανερό ότι κάποιοι λαοί είναι πνευματικά ανίκανοι να διδαχτούν από τα λάθη τους, από την ίδια την ιστορία τους. Η Άγκελα Μέρκελ, όσο και αν την εξυπηρετεί η διαιώνιση του σημερινού… μπάχαλου στην Ευρώπη, θα όφειλε να γνωρίζει ότι η σύγκρουση της χώρας της με τις «ναυτικές» δυνάμεις, πέραν της Μάγχης και του Ατλαντικού, ξεκίνησαν πάντα από την οικονομία και εξελίχθηκαν θερμότερα, με άσχημα για τη Γερμανία αποτελέσματα.
Αν πιστεύει η Μέρκελ ότι η Γερμανία θα αφεθεί να εξελιχθεί σε κυρίαρχη δύναμη κάνει τεράστιο λάθος. Οι ΗΠΑ, δεν επιθυμούν την διάλυση της Ευρωζώνης, τουλάχιστον όχι τώρα. Θέλουν την διατήρησή της αλλά υπό πολύ συγκεκριμένους όρους, τους οποίους η Γερμανία αρνείται να εκπληρώσει, παρουσιάζοντας τάσεις αυτονόμησης.
Ο Κάμερον δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η χώρα του δεν είναι στο ευρώ, είναι χαρούμενη που δεν είναι και δεν θα ενταχθεί ποτέ σε αυτό. «Δεν θα παραδώσουμε την εθνική μας κυριαρχία, όπως οι άλλες χώρες», κατέληξε ο Κάμερον, ανοίγοντας έτσι τη συζήτηση ακόμα και για την αποχώρηση της χώρας του από την ΕΕ (εάν «υποβιβαστεί» σε δεύτερης κατηγορίας) χώρα, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου