Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Ανακοινώσεις για τα πυρηνικά σχέδια της Τουρκίας


 

Όλα δείχνουν ότι η επίσημη έναρξη της υλοποίησης του προγράμματος απόκτησης πυρηνικής ικανότητας από την Τουρκία, η οποία στο απώτερο – ή μήπως όχι; – μέλλον θα μπορούσε να μας απασχολήσει και από στρατιωτικής απόψεως, είναι πλέον αναπόδραστη εξέλιξη.
Όπως αποδεικνύεται, ούτε τα ρήγματα και οι σεισμογενείς περιοχές δεν πτοούν τους ισλαμιστές του Ερντογάν και του Νταβούτογλου, οι οποίοι οραματίζονται την αναγνώριση της Τουρκίας ως παγκόσμιας δύναμης, κάτι το οποίο θεωρούν – όχι άδικα είναι η αλήθεια – και μέσα από την απόκτηση πυρηνικών δυνατοτήτων.
Η ρωσική εταιρία Akkuyu NGS Corporation θα ξεκινήσει την κατασκευή του πρώτου πυρηνικού εργοστασίου της Τουρκίας, στην επαρχία της Μερσίνας, την περιοχή Ακούγιου, απέναντι από την Κύπρο, το 2013, με σκοπό να λειτουργήσει το 2019. Αυτά φέρεται να δήλωσε ο Ραούφ Κασμούνοβ, αναπληρωτής διοικητής της εταιρίας, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο Xinhua.
Και για να καθησυχάσει τους φόβους, διευκρίνισε ότι το πυρηνικό καύσιμο θα το προμηθεύσει η Ρωσία, ενώ και τα πυρηνικά κατάλοιπα θα μεταφερθούν για ασφαλή αποθήκευση πίσω στη Ρωσία…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου