Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ... ΕΡΗΜΩΝΟΥΝ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ..!!!‏


 


Καταργούν το επίδομα, ερημώνουν τα χωριά


Ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία για το... μέλλον των ορεινών χωριών αποκτά η επισήμανση των Οικολόγων Πράσινων Λακωνίας σχετικά με... την κατάργηση του επιδόματος ορεινής κατοικίας, ένα επίδομα, που παίζει σημαντικό ρόλο στην διατήρηση της ζωής στην Ελληνική Επαρχία. Όπως επισημαίνουν το Υπουργείο Οικονομικών με την υιοθέτηση του τεκμαρτού (μη πραγματικού δηλαδή) εισοδήματος σε όλες τις συναλλαγές των πολιτών με το ελληνικό κράτος, οδήγησε στην κατάργηση του επιδόματος ορεινής κατοικίας. Το παραπάνω επίδομα που ήταν ετήσια 300 ή 600 ευρώ, απευθυνόταν σε κατοίκους ορεινών - μειονεκτικών περιοχών με εισόδημα κάτω κατά πολύ από το όριο της φτώχειας και ήταν σημαντικός παράγοντας στην διατήρηση χωριών που θα είχαν ερημωθεί.
Σήμερα αναγκαστικά οι κάτοικοι αυτών των περιοχών...
θα διάγουν βίο μοναχικό και δύσκολο, με υποβάθμιση όχι μόνο της ζωής τους, αλλά και των δυνατοτήτων ανάπτυξης των παραπάνω περιοχών.
Oι Οικολόγοι Πράσινοι Λακωνίας, επισημαίνουν ότι σύμφωνα με δήλωση υψηλόβαθμου στελέχους της ΔΟΥ Σπάρτης το 2011 το επίδομα θα δοθεί (λόγω της αλχημείας του Υπουργείου Οικονομικών) στο 0,5% των περσινών δικαιούχων.

Δεδομένου ότι:

1.Το επίδομα αυτό δεν συνιστούσε επιβάρυνση του προϋπολογισμού μεγαλύτερη των 40 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως
2.Το παραπάνω επίδομα παίζει σημαντικό ρόλο στην διατήρηση της ζωής στην Ελληνική Επαρχία
Oι Οικολόγοι Πράσινοι Λακωνίας ζητούν την επανεξέταση του θέματος και την πληρωμή του επιδόματος στους πραγματικούς δικαιούχους.

Για παράδειγμα στην εφορία υπολογίζεται :
Τεκμαρτό εισόδημα άγαμου = 3.000 ευρώ 
Αυτοκίνητο 15ετίας 1350 κε. = 1500 ευρώ 
Σπίτι 50 τμ 2.000 ευρώ, δηλαδή σύνολο 6.500 , κατά πολύ μεγαλύτερο από το όριο των 4.700 ευρώ που πρέπει να έχεις για να πάρεις το επίδομα.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου