Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Στον εισαγγελέα ο Αλ. Τσίπρας για τα μυστικά κονδύλια


  •  
    Την ταχεία διαλεύκανση των υποθέσεων που σχετίζονται με οικονομικά σκάνδαλα ζήτησε χθες ο Αλ. Τσίπρας αμέσως μετά τη δίωρη κατάθεσή του στον οικονομικό εισαγγελέα Σπύρο Μουζακίτη για την υπόθεση των μυστικών κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών.
    Ο πρόεδρος του Συνασπισμού επανέλαβε ενώπιον του εισαγγελέα τις καταγγελίες του ότι σε μια περίοδο κρίσης, και μνημονίου όπου ο ελληνικός λαός κάνει αιματηρές θυσίες, είχαμε υπερβάσεις της τάξης του 200 και 270% το 2009 και το 2010 στις απόρρητες δαπάνες του υπουργείου Εξωτερικών.
    Ο πρόεδρος του Συνασπισμού επανέλαβε ενώπιον του εισαγγελέα τις καταγγελίες του ότι σε μια περίοδο κρίσης, και μνημονίου όπου ο ελληνικός λαός κάνει αιματηρές θυσίες, είχαμε υπερβάσεις της τάξης του 200 και 270% το 2009 και το 2010 στις απόρρητες δαπάνες του υπουργείου Εξωτερικών.
    Μιλώντας στη συνέχεια στους δημοσιογράφους, ο Αλ. Τσίπρας τόνισε: "Ο ελληνικός λαός απαιτεί να γνωρίζει πού πηγαίνει το δημόσιο χρήμα και κυρίως με ποιον τρόπο γίνεται η διαχείριση του δημόσιου χρήματος, πόσο δε μάλλον σήμερα που ο ελληνικός λαός κάνει αιματηρές θυσίες."
    Όσον αφορά τη δικαιοσύνη και τις "απροκάλυπτες παρεμβάσεις" που όπως τόνισε δέχεται τον τελευταίο καιρό, υπογράμμισε ότι "πρέπει να αφεθεί ελεύθερη, χωρίς παρεμβάσεις προκειμένου να προχωρήσει στη διαλεύκανση μιας σειράς υποθέσεων. Νομίζω ότι ο τρόπος με τον οποίον το πολιτικό σύστημα απαντά δείχνει τον φόβο μπροστά στην κατάρρευση. Ένα σάπιο πολιτικό σύστημα, ένα σύστημα που καταρρέει φοβάται τη διαλεύκανση μιας σειράς υποθέσεων. Πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός, όχι μόνο ζητά να υπάρξει διαλεύκανση των υποθέσεων, αλλά ζητά να σταματήσει κι αυτό το καθεστώς της ατιμωρησίας. Αυτοί οι οποίοι μας έφεραν στην κατάσταση που μας έφεραν πρέπει να πληρώσουν".

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου