Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Μέρκελ: Δημοφιλής στη Γερμανία, πώς να αλλάξει πολιτική…;


 

Δυσμενέστατη εξέλιξη για τα εθνικά συμφέροντα είναι η υψηλή δημοτικότητα της Γερμανίδας καγκελαρίου στη χώρα της, αφού αυτό περιπλέκει ακόμα περισσότερο κάθε προσπάθεια να πειστεί ώστε να αλλάξει πολιτική, ενώ ακόμα πιο δημοφιλής είναι ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγανγκ Σόιμπλε…
Στα ύψη λοιπόν διατηρείται η δημοτικότητα της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ. Στο τελευταίο πολιτικό βαρόμετρο του τηλεοπτικού δικτύου ARD η Μέρκελ συγκεντρώνει το 64% των θετικών απόψεων των Γερμανών πολιτών και η δημοτικότητά της βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο από την επανεκλογή της, το 2009. Έρχεται στη δεύτερη θέση ως προς τη δημοτικότητα των πολιτικών και τα «σκήπτρα» κρατά ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με ποσοστό 65%.
Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης Πέερ Στάινμπρουκ και Φρανκ-Βάλτερ Σταινμάγερ του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), δεν καταλαμβάνουν παρά την τέταρτη και την πέμπτη θέση αντίστοιχα, με 55%. Το 69% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η Άνγκελα Μέρκελ είναι μία «καλή καγκελάριος», το 85% θεωρεί ότι εκπροσωπεί επάξια τη Γερμανία στον κόσμο και το 55% θεωρεί ότι συμπεριφέρεται «ως υπερκομματική πολιτική προσωπικότητα».
Εάν διεξάγονταν σήμερα βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία η Χριστιανοδημοκρατiκή Ένωση (CDU) θα εξασφάλιζε το 36% των ψήφων (άνοδος κατά μία εκατοστιαία μονάδα) , ενώ ο εταίρος της στον κυβερνητικό συνασπισμό, το Κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), εξακολουθεί να βρίσκεται σε δυσχερή θέση εξασφαλίζοντας το 3% των ψήφων (αν και καταγράφει άνοδο μίας μονάδας από την προηγούμενη έρευνα της 19ης Ιανουαρίου).
Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) και οι Πράσινοι χάνουν από μία μονάδα και εξασφαλίζουν αντίστοιχα το 29% και το 15% της πρόθεσης ψήφου. Το κόμμα της αριστεράς Die Linke εξασφαλίσει το 7% (+1%) και το… Κόμμα των Πειρατών το 6% της πρόθεσης ψήφου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου