Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Focus Online: «Βρετανός συγκρίνει τον Κομισάριο για τα δημοσιονομικά με "γκαουλάϊτερ"».


Ο βρετανός ευρωβουλευτής Νάιτζελ Φάρατζ
Focus Online: «Βρετανός συγκρίνει τον Κομισάριο για τα δημοσιονομικά με "γκαουλάϊτερ"».Το άρθρο αναφέρεται στις δηλώσεις του βρετανού ευρωβουλευτή Νάιτζελ Φάρατζενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου, ο οποίος, αναφερόμενος στη γερμανική πρόταση για μεγαλύτερο έλεγχο των δημοσιονομικών της Ελλάδας μέσω του ορισμού Κομισάριου για τα δημοσιονομικά, έκανε λόγο για «gauleiter» (γκαουλάιτερ), όρος που χρησιμοποιείτο για τους τοποτηρητές των ναζί.

Ισως πρόκειται για μία διαπραγματευτική θέση, προσέθεσε ο βρετανός ευρωσκεπτικιστής, όμως «κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η Ελλάδα σήμερα δεν είναι τίποτε περισσότερο από μία αποικία».

Ο γερμανός ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Ράιχαρντ Μπιτικόφερ, κάλεσε τον Φάρατζ  να ανακαλέσει. Ο Βρετανός όμως επέμεινε στις θέσεις του και επεσήμανε ότι «γερμανικές εφημερίδες κατακεραυνώνουν τους Έλληνες ως τεμπέληδες και άχρηστους, και τους Ιταλούς ως δειλούς, ενώ οι ιταλικές και ελληνικές εφημερίδες απεικονίζουν υψηλά ιστάμενα πρόσωπα στη Γερμανία με στολή των Ναζί».

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, ο γερμανός Μάρτιν Σουλτς, απείλησε να αποβάλει τον Φάρατζ από την αίθουσα. «Τον εθνικισμό προπαγανδίζουν εδώ εκείνοι που έβαλαν τη σημαία της χώρας τους στις θέσεις τους προκειμένου να τεκμηριώσουν τον εθνικισμό τους», είπε ο Σουλτς. «Απ’ όσο ξέρω, και εσείς ανήκετε σε αυτούς». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου