Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Άνοιξαν οι πύλες της 24ης Agrotica


Επίσημα εγκαίνια στις 7:00 το απόγευμα


Τους πρώτους επισκέπτες της υποδέχθηκε σήμερα, Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου, η Agrotica 2012, η µεγαλύτερη συνάντηση των επαγγελµατιών του αγροτικού χώρου στη Νοτιονατολική Ευρώπη, που λαμβάνει χώρα στη Θεσσαλονίκη.

 

Τα επίσημα εγκαίνια της 24ης διοργάνωσης, της οποίας χορηγός επικοινωνίας είναι η Agrenda, θα πραγματοποιηθούν στις 7:00 το απόγευμα από τον  Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννη Δριβελέγκα στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός», αίθουσα Α.. Πριν τα εγκαίνια ο κ. Δριβελέγκας θα ξεναγηθεί στον εκθεσιακό χώρο από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της HELEXPO, κ. Πάρι Μαυρίδη, ενώ την Πέμπτη 2-2-2012, ώρα 10:00, θα δοθεί συνέντευξη Τύπου του Υφυπουργού στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», αίθουσα 6.
Υπενθυμίζεται ότι το ωράριο λειτουργίας της Agrotica 2012 είναι από τις 10:00 έως τις 19:00 εκτός του Σαββάτου 4 Φεβρουαρίου που θα είναι 10:00 με 20:00.

Ηχηρές απουσίες
Στις πολλές κατηγορίες εκθεμάτων που φιλοξενεί η φετιμή έκθεση, με την ηχηρή απουσία των μεγάλων αγροτικών μηχανημάτων, συγκαταλέγονται:
Μηχανήματα κι εργαλεία κατεργασίας και βελτίωσης εδάφους - Μηχανήματα σποράς, φύτευσης, λίπανσης - Μηχανήματα και εργαλεία φυτοπροστασίας - Μηχανήματα και εργαλεία κλαδέματος και κηποτεχνίας - Μηχανήματα και εξοπλισμός άρδευσης - Αντλητικά συγκροτήματα, κινητήρες - Μηχανήματα και εργαλεία συγκομιδής- Μηχανήματα επεξεργασίας, συντήρησης, μεταποίησης και συσκευασίας γεωργικών προϊόντων - Μηχανήματα φόρτωσης, διακίνησης, μεταφοράς και ζύγισης - Εξοπλισμός και υλικά υποστήλωσης και περίφραξης - Θερμοκήπια και εξοπλισμός θερμοκηπίων - Δασικός εξοπλισμός - Βοηθητικός εξοπλισμός και ανταλλακτικά - Γεωργικά φάρμακα - Λιπάσματα, σπόροι, υβρίδια, φυτώρια, μοσχεύματα - Καύσιμα, λιπαντικά - Εκθέματα σχετικά με το αντικείμενο της Agrotica - Δημόσιοι και ιδιωτικοί οργανισμοί, υπηρεσίες - Εργαστήρια δοκιμών, αναλύσεων και μετρήσεων - Ηλεκτρονικοί υπολογιστές και προγραμματισμός - Γεωργικές εκδόσεις - Οικονομικός Τύπος

Παράλληλες εκδηλώσεις
Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες παράλληλες εκδηλώσεις:

Την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου
 θα λάβει χώρα η 14η Συνάντηση των Εθνικών Αγροτικών Δικτύων των Κρατών Μελών και Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» και στις 15:00-20:00 η ημερίδα «Ανάπτυξη της αγοράς Βιοαερίου στην Ελλάδα» από το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός» Αίθουσα Β. Επίσης στις 17:00-18:00 θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση με θέμα: «Ντόπιες ποικιλίες και βιολογική γεωργία» από την Εναλλακτική Κοινότητα Πελίτι & την Ένωση Αγροτών Βιοκαλλιεργητών Βόρειας Ελλάδος στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός» Αίθουσα C.

Την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου
 στις 12:00-14:00 θα πραγματοποιηθεί η ημερίδα «Δυνατότητες και Εφαρμογές Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών ArcGIS από το MDS Marathon Data Systems στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός» Αίθουσα D και στις 16:00-18:00 η παρουσίαση νέου προϊόντος από την ΕΒΥΠ Ε.Ε. Μιχαηλίδης Ι.ΕΒΕ Α.Ε & ΣΙΑ ΕΕ στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός» Αίθουσα C. Επίσης στις 17:00-20:00 θα λάβει χώρα εκδήλωση από το Δίκτυο Βιολογικών Προϊόντων στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός» Αίθουσα Β και στις 17:00-19:00 εκδήλωση από το κόμμα των  Οικολόγων Πράσινων  στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός» Αίθουσα D.
Τέλος στις 18:30-21:30 θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Μηχανημάτων στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός» Αίθουσα C.

Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στις 10:00-14:00 θα λάβει χώρα το 4ο Συνέδριο AGROTICA «Νέες καλλιέργειες και τεχνολογίες στη γεωργία» από την Helexpo και την Γεωπονική Σχολή του ΑΠΘ στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός» Αίθουσα Α και στις 10:00-15:00 η ημερίδα «Ύφεση και Κρίση: Ο ρόλος της πρωτογενούς παραγωγής στην υπέρβαση τους  από το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» Αίθουσα 6. Επίσης στις 10:00-14:00 θα λάβει χώρα η ημερίδα «Ενεργειακές καλλιέργειες παραγωγής βιοαιθανόλης από γλυκό σόργο»  από την Ανατολική ΑΕ-Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός» Αίθουσα D και στις 11:00-13:00 εκδήλωση για τα Συστήματα Πληροφορικής από τη ΜΕΝΤΩΡ ΕΠΕ στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός» Αίθουσα C. Πλούσιο το ημερολόγιο της ημέραας αφού στις 12:00-18:00 θα λάβει χώρα η ημερίδα «Νέοι Αγρότες και συνεργατισμός» από την Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών στην Αίθουσα CORONA και στις 14:00-20:00 η ημερίδα «Ορθολογική Χρήση των Λιπασμάτων & η Συμβολή τους στον Επισιτισμό της Ανθρωπότητας» από το Σύνδεσμο Παραγωγών & Εμπόρων Λιπασμάτων στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός» Αίθουσα C. Τέλος στις 18:00-20:00 θα λάβει χώρα ημερίδα με θέμα τις καλλιέργειες από την Κωνσταντίνα Ζαφειροπούλου στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός» Αίθουσα D

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στις 10:00-14:00 θα λάβει χώρα το 4ο Συνέδριο AGROTICA «Νέες καλλιέργειες και τεχνολογίες στη γεωργία» από την Helexpo και την Γεωπονική Σχολή του ΑΠΘ στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός» Αίθουσα Α και στις 10:00-14:00 θα λάβει χώρα ημερίδα από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» Αίθουσα 6. Τέλος στις 12:30-17:00 θα λάβει χώρα εκδήλωση από το Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανικών Ζωοτροφών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου